08 Mart 2016 Salı 13:23
Ahıskalı Kadınlar 8 Mart'ta Unutulmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri arasında yer alan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde unutulmadı.

AK Parti Erzincan il ve Üzümlü ilçe kadın kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Üzümlü'de iskan edilen Ahıskalı aileleri evlerinde ziyaret ederek, kadınların gününü kutladı.

AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanı Samime Karakaş Özker, AK Parti Üzümlü İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Akgün'ün de yer aldığı heyet, ziyaretlerde Ahıskalı kadınlara karanfil hediye etti.

Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zor şartlar altında yaşadıkları ülkeyi terk edip kendi vatanlarına gelen Ahıskalı kadınları evlerinde ziyaret ederek, hem _ Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladıklarını hem de hal ve hatırlarını sorduklarını ifade etti.

Ahıskalı kadınlardan 50 yaşındaki Nesibe Mirza da kadınlar gününde hatırlandıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Sağolsunlar, Allah razı olsun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bizi unutmadılar. Çiçekleriyle sıcak gönülleriyle bizim gönüllerimizi aldılar. Bütün kadınların bu güzel günlerini tebrik ederim. Uzakta olan Ukrayna, Rusya'daki bütün Ahıska Türkü kadınlarının da kadınlar gününü tebrik ederim. Onlar için dileğim, Allah onların da güzel günleri görmelerini nasip etsin. Onlar da tez günler içinde buraya gelirler. Nasıl ki bizim gönlümüzü aldınız, onların da gönüllerini alırsınız. Çok mutluyuz, bu mutluluğu anlatamayız."

Son Güncelleme: 08.03.2016 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.