15 Mayıs 2016 Pazar 13:23
Ahıskalı Kadınlar Meslek Sahibi Oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri arasında yer alan kadınlar, talepleri doğrultusunda açılan dikiş ve trikotaj kursunda meslek öğreniyor.

Üzümlü ilçesine yerleşen Ahıska Türklerinin yeni yaşamlarına alışmaları ve iş sahibi olmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ahıskalı kadınlardan gelen talepler doğrultusunda Üzümlü İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 34 kadın kursiyerin katılımıyla dikiş ve trikotaj kursu açıldı. Yaklaşık 5 ay sürecek kursta önce teorik eğitim alan katılımlar, dikiş ve trikotaj makineleriyle bu alanda ilk pratik çalışmalarına başladı.

Üzümlü İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerine yönelik kurslar açmaya devam ettiklerini belirtti.

Meslek kurslarının, artık birer hemşehrileri olan Ahıska Türklerinin meslek edinerek kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için önem taşıdığını anlatan Nalbant, şunları söyledi:

"İlçemize gelen Ahıskalı soydaşlarımızdan gelen istekler doğrultusunda bayan giysileri dikim kursu ve trikotaj kursu açtık. Her kursumuzda 17'şer kursiyer olmak üzere toplam 34 kursiyerimizin eğitimleri devam ediyor. Çok başarılı bir şekilde çalışıyorlar. Çalışmalardan ve hayatlarından çok memnunlar. Biz kursiyerlerimizi günlük takip edip varsa buradaki ihtiyaçlarını temin ediyoruz. Kurslar soydaşlarımızın ilçemize uyum sağlamaları, daha iyi bir yaşam sağlamaları, günlük hayat sıkıntılarından uzaklaşıp başka bir ortamda daha verimli bir şekilde çalışmalarını sağlıyor."

- "Vatanımıza geldik"

Kursa katılan Ahıskalı kadınlardan Rana Kahraman ise Türkiye'de her türlü imkanın kendilerine sunulduğunu ve bundan çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Ukrayna'dan, Türkiye'ye, vatanımıza geldik. Şimdi de dikiş kurslarına geliyoruz. Elbiseler dikip kendimizi geliştiriyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar bize çok yardımcı oluyorlar. Kursta elbiseler, etekler dikiyoruz. Çok güzel zaman geçiriyoruz. Ukrayna'da ev kadınıydım, böyle imkanlarımız yoktu." diye konuştu.

Gülbahar Musaoğlu da kurs sayesinde elbise dikmeyi öğrendiğini ve bunu meslek olarak sürdürebileceğini dile getirerek, "Biz Ukrayna'dan savaştan kaçarak memleketimize, yeni evimize geldik. Burada çok güzel yaşıyoruz. Hocamız bize elbise dikmeyi öğretiyor. Burada çok mutluyuz. Herkesten Allah razı olsun." dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.