13 Şubat 2016 Cumartesi 19:03
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas-Erzincan'da

  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas-Erzincan ve Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hatlarının yapımı için kolları sıvadıklarını belirterek, "Biraz önce Binali Bey'le pazarlık yapıyorduk, o 2023 dedi, ben '2020'ye kadar inşallah bu bitsin' diye ısrar ettim, inşallah daha da iyisi 2019'a kadar tamamlanır" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında partililere hitap eden Başbakan Davutoğlu, göreve geldiklerinde Erzincan'ın tamamında 4 ambulansın hizmet verdiğini, şimdi ise bu rakamın 40'a yükseldiğini, birkaç gün içinde 6 ambulansın daha bu ilde hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Davutoğlu, "Ayrıca helikopter ambulans, uçak ambulans da her an hizmetinizde, Allah hastalık vermesin, Allah Erzincanlının bu güzel iklimde ömrünü uzun eylesin, canını aziz eylesin, bereketli eylesin" diye konuştu.

Konuşmasında, tarım alanındaki hizmetlere de değinen Başbakan Davutoğlu, "Bugüne kadar toplam 407 bin hektar araziyi sulamaya açtık, Tercan Ovası'nın bereketine bereket kattık. İnşallah 3 yıl içinde sulanan alanı 590 bin hektara çıkartacağız. 40 dere ıslah tesisi yaptık, 53 milyon fidan diktik Erzincan'a. 2007'de Erzincan'ı doğalgaz ile tanıştırdık. Şimdi Binali Bey'in de emekleriyle 322 kilometre bölünmüş yol yaptık. Biz iktidara geldiğimizde herhalde 14 kilometre bölünmüş yol vardı bütün Erzincan'da, şimdi 322 kilometre. Erzincan'ı Sivas'a ve Erzurum'a bölünmüş yollar ile bağladık. 2011'de hava ulaşımını artırmak için iç ve dış hatlar terminal binalarını yaptık, yolcu sayısı 8 binden 300 bine çıktı. İnşallah tez zamanda bir milyona çıkar" ifadelerini kullandı.

Erzincan'a yaptıkları yeni projelere ilişkin de Başbakan Davutoğlu, şu bilgileri verdi:

"Aralarında 250 yataklı merkez devlet hastanesinin ek blokunun da olduğu 5 sağlık tesisi daha yapıyoruz. İlk planlamada 165 yataklıydı, şimdi 250 yataklı hale getirdik ve inşallah nisan ayında da ihalesine çıkıyoruz."

- Sivas-Erzincan ile Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hatları

Başbakan Davutoğlu, Erzincan'a ilk geldiğinde miting alanının coşkusunu hala unutamadığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Erzincan yaptığı işi hep iyi yapıyor, maşallah. Merkez atletizm pistini tamamladık. Merkezdeki 3 bin kişilik spor salonunu da inşallah bu yaz hizmete açıyoruz. Ayrıca Erzincan'ın stadyum ihtiyacını da biliyoruz, inşallah stadyum Erzincan'a yakışır bir şekilde yapılacak. Erzincan'ı da inşallah 3. ligden daha yukarılara çıkarmamız da şart artık. Sivas-Erzincan ile Erzincan- Erzurum-Kars hızlı tren hatlarının yapımı için kolları sıvadık. Biraz önce Binali Bey'le pazarlık yapıyorduk, o 2023 dedi, ben '2020'ye kadar, inşallah bu bitsin' diye ısrar ettim, inşallah daha da iyisi 2019'a kadar tamamlanır. Bütün illerimiz hızlı tren bekliyor. Tamamlandığında bu hızlı tren Erzincan, Londra'dan Pekin'e ulaşan ipek demiryolu hattında önemli bir merkez olacak. Çalışmalarına başladığımız yollarımız tamamlandığında Erzincanlı kardeşlerimiz Bingöl, Giresun, Gümüşhane, Tunceli, Bayburt ve Malatya'ya bölünmüş yollarla bağlanacak."

- Çiftçiye yapılan destekler

Son dönemde Erzincan'da seracılık alanında da güzel gelişmeler yaşandığını gördüklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece 2015 yılında toplam 69 dekar serada üretim yapan çiftçilerimiz 170 ton ürün yetiştirdi. Bildiğiniz gibi 64. Hükümet eylem planımızda çiftçilerimize müjdeler verdik. Seracılık faaliyeti yapan çiftçilerimizi de yakından ilgilendiren yemde ve gübrede KDV'nin kaldırılmasıyla 5 dekar altında yetiştiricilik yapan çiftçilere destekleme düzenlemesini geçtiğimiz haftalarda hayata geçirdik. Bundan sonra yemde ve gübrede KDV yok. Devlet artık sizin yemde ve gübrede ortağınız değil, destekçiniz. Yine çiftçilerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi desteği veriyoruz ve artık seralarda ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak. İnşallah mazot desteğimizin yanı sıra yaptığımız bu yeni düzenlemelerle Erzincanlı çiftçilerimizin tarım faaliyetlerinde çok daha üretken olacaklar."

Başka beklentileri de bildiğini aktaran Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Erzincan'ın içme suyu ile alakalı olarak sıkıntıları var. Sizlere bununla ilgili müjdeyi vereyim. Aksu deresinin içme suyunu merkeze getiriyoruz inşallah, 36 kilometre uzunlukta ve 170 milyon Türk Lirası maliyetle yapılacak sistem sayesinde Erzincan'ın su sıkıntısını kökten çözeceğiz. Allah aşkına dağlarda bu kar varken, Erzincan niye su sıkıntısı çeksin" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz siyaset üretmeye, reform yapmaya devam edeceğiz, ülkemiz için emek ve değer üretmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın tamamını adaletle, şefkatle, merhametle, muhabbetle kucaklayacağız. Daha çok üreten ve ürettiğini adaletle paylaşan bir Türkiye için çalışacağız. AK Parti seçkin bir zümrenin, belli bir sınıfın, belli bir vatandaş grubunun partisi değildir. AK Parti bütün bir milletin, 'can Erzincanlıların' partisidir. Allah gayretlerimizin hakkıyla yerine gelmesi için bize güç ve kuvvet versin."

(Bitti)

Son Güncelleme: 13.02.2016 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.