05 Nisan 2016 Salı 15:03
Annelerin Pastası Çocuklara Kitap Oldu

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, Fatih İlkokulu yönetimi tarafından öğrenci velileri ile yapılan görüşmeler sonucu, "Pastam Kitabım Olsun" projesi kapsamında, velilerin her 10 günde bir yaptıkları pasta ve kurabiyelerin satışından elde edilen gelir ile okula bin kitaplık kütüphane ve ses sistemi kazandırıldı.

Proje kapsamında her 10 günde bir belirlenen bir sınıfın öğrenci velisi tarafından pasta, kurabiye, börek gibi okul için yapılan yiyecekler getirilerek görevli öğrenci ve öğretmenler tarafından teneffüsler de sembolik rakamlara öğrencilere ve okula gelen misafirlere satılıyor. Kermes havasında geçen satışlar ile elde edilen gelirle okul kütüphanesi ve sınıf kitaplığına kitap alınarak öğrencilerin kitap ihtiyaçları karşılanıyor.

Okul Müdürü Alpaslan Keklik, "Pastam Kitabım Olsun" projesiyle velilerin okula karşı bağımlılığını güçlendirmek olduğunu söyledi.

Keklik, "Proje kapsamında veliyi okula davet ediyoruz. Evde yapmış olduğu kek, kurabiye vesaire yiyecekleri on günde bir görevlendirdiğimiz sınıfa o veli getiriyor. Bununla beraber okulda satışı yapılıyor. Bizim koordinasyonumuzda çocuklarımıza bu görevi veriyoruz. Haliyle hem çocuklarımız sorumluluk bilinci nedir bunu öğrenmiş oluyor hem de veli okula dahil olmuş oluyor." diye konuştu.

Okul kütüphanesi ve sınıf kitaplığına bine yakın kitap alındığını belirten Keklik, "Şimdiye kadar bu kampanyanın yedincisini düzenledik. Yaklaşık olarak 2 bin lira gelir elde edildi. Sınıflara ve kütüphaneye bine yakın kitap alındı. Bununla beraber okulda yaptığımız çeşitli yarışmalarda çocuklara verilecek hediyeler alındı. İki sınıfımız ses sistemi ile donatıldı. Dolayısıyla harcamalar tasarruflu şekilde bu yönde yapılıyor. Faydalı olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kampanya ile çocukların marketlerde satılan zararlı yiyeceklerden de uzak tutmayı amaçlandığını ifade eden Keklik, şöyle devam etti:

"Bu kampanyanın amaçlarından biri de çocukları marketlerde ki zararlı yiyecekler yerine kendi ev ortamlarında hazırlanmış olan yiyecekleri okul da tüketmeleri. Bu şekilde hem obezite ile mücadele hem de çocukların abur cuburla alakalarını kesmek."

Son Güncelleme: 05.04.2016 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.