08 Şubat 2016 Pazartesi 14:53
Başbakan Davutoğlu, Ahıska Türklerini Ziyaret Edecek

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini ziyaret edeceği bildirildi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, il teşkilatı ile birlikte Ahıskalı Türk aileleri ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu'nun 13 Şubat'ta Erzincan'a yapacağı ziyaret programına, Ahıskalı Türk aileleri ziyaretinin eklendiğini belirten Karakelle, ailelere bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Gazetecilere açıklamada bulunan Karakelle, "Bugün Ahıskalı Üzümlülü hemşerilerimizi ziyarete geldik. Ahıska Türkleri tarihin seyri içerisinde Rusya'nın büyük zulmünü görmüş. Rusya onlar hep asimile etmeye çalışmış ama çok şükür gezdiğimizde görüyoruz ki öz be öz Türkmen olan, Oğuz Türkleri olan, Osmanlı torunları olan bu kardeşlerimiz asimile edilememişler.

Çok şükür Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sayesinde o zulümden kurtarılıp ilimize gelmeleri sağladı. Şu anda yerleştirildikleri konutları geziyoruz" dedi.
Karakelle, Başbakan Davutoğlu'nun Ahıska Türklerinin evlerine misafir olup dertlerini dinleyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Sayın Başbakanımızın Erzincan'ımızın kurtuluşu münasebeti ile Erzincan'a teşrif edeceklerdir. Çok önemli mücbir bir sebep olmaz ise mutlaka sayın bakanlarla ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızı Binali Yıldırım ile birlikte 13 Şubat Cumartesi günü saat 11.00 gibi Erzincan'a gelmesi planlanıyor.

Kurtuluş Bayramımız dolayısıyla bir zafer yürüyüşüne katılacak, şehit aileleri ziyaret edilip şehirde bir kaç daha ziyaretin ardından Ahıska Türklerini burada ziyaret edecek.

Bir kaç aile de olsa onların dertlerini dinleyecek" dedi.
Milletvekili Karakelle'ye ziyaretinde Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Selami Karatepe de eşlik etti.

Son Güncelleme: 08.02.2016 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.