13 Şubat 2016 Cumartesi 19:43
Başbakan Davutoğlu Erzincan'da Arkanızda hangi küresel güç olursa olsun

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Arkanızda hangi küresel güç olursa olsun, arkanızda hangi Türkiye düşmanları olursa olsun, hepiniz bilin ki bu aziz vatanı, 98 yıl önce işgalcilerden nasıl kurtardıysak bugün de ebediyete kadar albayrakla, ezanla yaşamak için ne gerekiyorsa her türlü fedakarlığı yaparız ama bu ülkeyi böldürtmeyiz, bu vatanı parçalatmayız, bu devleti sahipsiz bırakmayız" dedi.

Davutoğlu, Ukrayna'dan getirilen Ahıska Türklerinin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Alandaki vatandaşlara, "Yiğit insanların diyarı, bizimle buluşmak, bizimle helalleşmek için soğukta sıcakta bekleyen yiğit insanlar" diye seslenen Davutoğlu, bugün Erzincan'da müstesna bir gün yaşadıklarını ifade etti.

Erzincan'ın, Üzümlü'nün, Cimin'in yiğitlerinin vatanı, ülkeyi tehdit eden ve birliğine kast eden kim olursa olsun onlara karşı her zaman dimdik ayakta durduğunu söyleyen Davutoğlu, Erzincan ziyaretinin iki temel sebebinden birisinin ilin kurtuluş yıl dönümü, ikincisinin de 1 Kasım seçimleri olduğunu belirtti.

Onlarca yıldır vatan hasretiyle yanan Ahıska Türklerine, Erzincan'ın, Üzümlü'nün kucak açtığını dile getiren Davutoğlu, "Ahıska Türkleri Stalin zulmü zamanında yurtlarından, öz vatanlarından trenlere bindirilip Sibirya'ya sürüldüler. Kırım Tatarlarıyla birlikte Rus zulmü nedir onlar da orada gördüler. Aynı şekilde Rus zulmünü Erzincan da gördü. Şimdi aynı milletin evlatları bugün hür bir şekilde, özgür bir şekilde Erzincan'da tekrar buluştular" değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışı ziyaretlerinde mutlaka Ahıska Türkleri ile buluştuğunu anlatan Davutoğlu, "Ahıskalılar öyle yiğit insanlardır ki belki vatanlarından sürülebilirler ama Ahıskalının yüreğindeki imanı, dilindeki güzel Türkçeyi kimse alamadı, alamayacak. Onlar Türkçeyi en güzel konuşageldiler. Onlar asırlarca taşıdıklarını kimliklerini zulüm karşısında korudular ve 'Bir gün hep al bayrağın altında yaşar mıyız' diye dua ettiler ve o duaları makbul oldu, o duaları kabul oldu. Hamdolsun bugün yiğitler diyarı güzel Türkçe'nin en güzel konuşulduğu, imanımızın, inancımızın en diri şekilde yaşandığı Erzincan'a, Üzümlü'ye geldiler" şeklinde konuştu.

- "Al bayrak mazlumların gönderi oldu"

Davutoğlu, "Siz, Üzümlüler, siz Erzincanlılar, siz 78 milyon vatandaşım o kadar azizsiniz ki o kadar alicenapsınız ki dünyada nerede bir mazlum varsa sizler kucak açtınız. Dünyanın neresinde 'Rabbim bize katından yardımcı gönder' diye haykıran mazlumlar varsa işte onlar al bayrağın altında toplandılar. Al bayrak onlara gölgelik oldu, al bayrak mazlumların gönderi oldu" ifadesini kullandı.

- "Türkiye ile Rusya gerginlik yaşadığında soluğu Moskova'da alan hainler var"

Uygur Bölgesi'nden, Irak'tan, Bulgaristan'dan, Bosna'dan ve Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon 600 bin kişinin geldiğini belirten Davutoğlu, onlar için Türkiye'nin son durak, son kale ve son sığınak olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi yıkmak isteyen hainlerin bulunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Vaktinde Rus işgalcileriyle iş birliği yapan çeteler gibi bugün Türkiye ile Rusya gerginlik yaşadığında soluğu Moskova'da alan hainler var" diye konuştu.

Alanlara, "Bunlara fırsat verecek misiniz" diye soran Davutoğlu, "Hayır" yanıtını aldı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye cephe açtılar diye onların piyonu olan, bu hainlere buradan bir kez daha sesleniyorum. Arkanızda hangi küresel güç olursa olsun, arkanızda hangi Türkiye düşmanları olursa olsun, hepiniz bilin ki bu aziz vatanı, 98 yıl önce işgalcilerden nasıl kurtardıysak, bugün de ebediyete kadar al bayrakla, ezanla yaşamak için ne gerekiyorsa her türlü fedakarlığı yaparız ama bu ülkeyi böldürtmeyiz, bu vatanı parçalatmayız, bu devleti sahipsiz bırakmayız."

Bugün Erzincanlı şehidin oğlu Mert ile bir arada olduklarını söyleyen Davutoğlu, Mert'in kendisine, "Başbakanım ben de babam gibi asker olacağım. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz" ifadesini kullandığını aktardı.

Üzümlülere seslenen Davutoğlu, mazlumlara sahip çıktıkları ve bağırlarına bastıkları için teşekkür etti.

Suriyelilere sahip çıkan Hatay'a, Gaziantep'e, Kahramanmaraş'a Şanlıurfa'ya ve bütün millete de teşekkür eden Davutoğlu, "Madem ki siz Ahıska muhacirlerine ensar oldunuz, sizlere hami olmak da bizim boynumuzun borcu" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Üzümlü'ye imam hatip lisesi, kız yurdu yapılacağı ve doğalgazın geleceğini müjdesini verdi.

Son Güncelleme: 20.08.2016 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.