25 Şubat 2016 Perşembe 12:28
Diyanet Ahıska Türklerine Hediye Paketi Gönderdi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen ve içerisinde Rusça mealli Kur'an-ı Kerim, ilmihal, seccade ile tespih bulunan paketler ailelere dağıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen hediye paketleri, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır ve Üzümlü İlçe Müftüsü Adem Karadeniz'in da katıldığı ev ziyaretleriyle ailelere teslim edildi.

Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, çalışmaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna'dan göç ederek Üzümlü'ye yerleşen Ahıskalı ailelerin her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından giderildiğini, kendilerinin de din hizmetleri anlamında ailelerin yanında olduklarını ifade etti.

Bu kapsamda Kur'an kursları düzenlediklerini, yerleştirildikleri toplu konut bölgesinde Ensar Camisi'nin ibadete açıldığını anlatan Karabayır, şunları söyledi:

"Aynı zamanda başkanlığımız ile görüşüp başkanlığımızın yayınlarından Rusça mealli Kur'an-ı Kerim ve ilmihal dağıtıldı. Böylece hem Kur'an-ı Kerim'i okuyacaklar, hem de Rusça'yı iyi bildiklerinden Rusça mealini okuyup manasını anlayacaklar. Biz bundan sonra kardeşlerimizin her türlü manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü hizmette bulunacağız, nasip olursa. Bu hususta Ahıskalı kardeşlerimiz rahat olabilirler. Zaten tanıştık ve görüştük hemen kaynaşmışlar. Gelenek ve görenekleri zaten Türk geleneği olduğu için çok yabancı değiller. İnançları kuvvetli, gelenek ve göreneklerine bağlı son derece güzel insanlar. Onlara da 'hayırlı olsun' diyoruz. Biz Erzincanlılar olarak yüreğimizi, bağrımızı, gönlümüzü açmış durumdayız. Cenab-ı Hak devletimize zeval vermesin. İnşallah onlar da buranın birer vatandaşı olarak hayatlarını en güzel şekilde devam ettireceklerdir."

Ahıskalı Türklerden Musa Yusuf ise Türkiye'ye gelmeleriyle İslam'ı çok daha güzel yaşamaya başladıklarını dile getirerek, "Allah razı olsun Rusça tercümeli Kur'an-ı Kerim, ilmihal kitapları getirdiler, biz de okuyoruz. Beraberinde namazlık, tespih de verdiler. Biz Ukrayna'da da dinimizi yaşıyorduk ama Allah'a hamdolsun burada daha da güzel yaşıyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.