05 Haziran 2015 Cuma 16:43
Engellilerin Meclis'teki sesi olmak istiyor

AK Parti Erzincan 2. sıra milletvekili adayı avukat Serkan Bayram, yeni dönemde seçildiği halde, engellilerin en iyi noktada, vali, belediye başkanı olması, idari ve icracı görevlerde yer alması için çalışacağını bildirdi. 

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran genel seçiminde milletvekili seçilmesi durumunda hukukçularla ve avukatlarla ilgili Meclis'te haklarını arama noktasında, hukukun gelişmesi noktasında, gerekli çalışmaları yapacağını, "üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü" için mücadele edeceğini belirtti.  

Çocukluğunda bir yangın sonucu iki elini kullanamaz hale gelen ve yüzünde yanıklar oluşan Bayram, AK Parti’nin engellilerle ilgili güzel çalışmalara imza attığını, 2005 yılında Engelliler Yasası'nın çıktığını anımsattı.

Serkan Bayram,  2010 yılında engellilere pozitif hakların verildiğini, yeni dönemde eksik olan noktaların tamamlanacağını, hem Erzincanlının, hem hukukçuların hem de engellilerin avukatı olacağını kaydetti.

Yapılan düzenlemeler sayesinde engelli memur sayısının 35 bini geçtiğini belirten Bayram, şunları söyledi:

"Yeni dönemde ben engelli kardeşlerimin en iyi noktada vali olması, belediye başkanı olması, idari ve icracı görevlerde yer alması için elimden geleni yapacağım. Benim engelli kardeşim niye müsteşar, bakan, belediye başkanı olmuyor? Neticede bu prangaları onların ve Erzincan’ın vereceği destekle 2-0 yaparak kırmış olacağız."

- "Engellilerin hakim, savcı olmasının önünü açacağız"

Engellilerin istemeleri halinde pek çok işi başarabileceğini vurgulayan Bayram, "Mevzuatımızda engelli kardeşimin hakim savcı olamaması noktasında bir kural var kanunda. Onu da inşallah değiştireceğiz. Hakim, savcı olması noktasında da önünü açacağız. Engelli kardeşimiz her şeyi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum yeter ki liyakatli, basiretli, azimli olsunlar. Aşamayacağı hiçbir engel kalmaz. Toplum da bunu benimsiyor. Engelli kardeşlerimiz de bu kabiliyete sahip. Bizler onların da Meclis'te avukatı olacağız" diye konuştu.  

Son Güncelleme: 05.06.2015 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.