28 Nisan 2015 Salı 14:07
Engellilerin TBMM'deki sesi olacak

ERZİNCAN  AK Parti Erzincan 2. sıra milletvekili adayı engelli avukat Serkan Bayram, engellilere daha iyi şartlar sunabilmek için, AK Parti'den milletvekili adayı oldu.

Erzincan'ın Refahiye ilçesi Üçören köyünde doğan Bayram, 1 yaşındayken maruz kaldığı yangın sonrası ellerini kaybetti, yüzünde de yanıklar oluştu. Bebekliğinde yaşadığı kazaya rağmen, azmini hiçbir zaman yitirmeden eğitimini sürdüren Bayram, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmesinin ardından da avukatlığa başladı.

Bayram, engeliler için yürüttüğü hukuk mücadelesini siyasi alana taşıyabilmek ve milyonlarca engelliye daha iyi şartlar sunabilmek için, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde rakipleriyle yarışacak.

AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan 1. sıra adayı Talha Erol Durmaz ve partililerle seçim çalışmalarını sürdüren Bayram, kapı kapı gezerek partisine oy istiyor. 

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 2005 yılında çıkardığı yasayla engellilerin önemli haklara kavuştuğunu belirterek, yasanın akabinde çok ciddi düzenlemeler yapıldığını anlattı.

Bayram, "Evde bakım, engelli maaşları konusunda hizmetlerimiz oldu. Engelliler noktasında sahada gördüğüm en büyük psikolojik algı; kabul edilebilirlik. Yani engellilerin toplumla tam uyumunun sağlanması lazım. Engelliler her işi yapabilecek noktadadır, ben ona inanıyorum. Engelli kardeşim vali, belediye başkanı, hakim de olabilmeli. Partimiz, bu noktada atılımlar yaptı. Biz bu engelli kardeşlerimizin hepsinin duasını aldık, almaya da devam ediyoruz. Şimdi o yüzden ayaktayız" diye konuştu. 

Amaçlarının engellilerle ilgili eksik kalan alanları tamamlamak olduğu vurgulayan Bayram, bakım aylığı ve birtakım engelli aylıklarıyla ilgili düzenlemeler de yapılabileceğini kaydetti.

- "Onların hakkını korumak boynumuzun borcudur"

Yeni dönemde bunları düzeltmek için mücadele edeceklerini ifade eden Bayram, "Engelli kardeşlerimle gurur duyuyorum. 10 milyona yakın engellimiz var. Onları en iyi şekilde temsil edip, hak ve hukuklarını korumak da bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Seçilmesi durumunda hukuk alanında da çalışmalar yapmak istediğini aktaran Bayram, "AK Parti döneminde, adliye saraylarından, UYAP'a ve hakim savcı eksikliğinin giderilmesine kadar, hukuk noktasında da katkılarımız oldu. İnşallah, yeni dönemde de yapılması gerekenler noktasında hem hukukçu arkadaşlarımızın, hem de avukat arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda, yeni çalışmalar yapacağız. Neticede hukuk hepimize lazım" ifadesini kullandı.

 

Son Güncelleme: 28.04.2015 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.