17 Mayıs 2016 Salı 17:08
Ergan Fasuliyesi Tanıtım Toplantısı

Erzincan’da, "Ergan Kuru Fasülye Çeşidinin Tanıtılması ve Yayım Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Hilton Garden Inn Otelde düzenlenen toplantıda projenin tanıtımı yapıldı.

Proje ile Ergan Kuru Fasulyesinin yaygınlaştırılması, markalaşması ve piyasada talebinin arttırılarak, üreticinin benimsemesinin sağlanması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan’ın bereketli topraklarını girişimci ruhlarla birleştirip güzel ürünler ortaya konulacağını söyledi.

Erzincan Valisi Kahraman, Erzincan Ovası'nın kuru fasulye üretimi için eşsiz tarım arazilerine sahip olduğunu, sulama ve ulaşım yönünden elverişli olmasının işi daha da kolaylaştırdığını belirtti.

Vali Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Modern yöntemler kullanılırsa çiftçilerimiz de emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsa üretimde arzu ettiğimiz noktalara geleceğimize inanıyorum. Devletimiz, özellikle çiftçi kardeşlerimize birçok teşvik paketiyle destek sunuyor. Bizler de, bu desteklerin yerli yerinde kullanılması için çalışıyor, böyle güzel projelerle çiftçilerimize katkı sunuyoruz. Herkes üzerine düşeni yaptığı sürece insanımızın emekleri kazanca dönüşecektir. Erzincan’ın, turizm başta olmak üzere tarım ve hayvancılık alanlarındaki potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz."

Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, "Böyle bir proje uygulamamızdaki asıl amaç, Erzincan’ın öne çıkan tarımsal ürünleri arasında yer alan ve gerek kalitesi gerekse lezzeti ülkemizin birçok köşesinde bilinen kuru fasuliyemizin ekim alanlarını ve üretimini artırarak, Erzincan’a sağlanan katma değerin artırılmasıdır. 2015 yılı sonu itibarıyla 60 bin dekar civarında olan kuru fasuliye ekim alanlarımızı önümüzdeki 5 yıllık süreçte 100 bin dekarın üzerine çekmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım Ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü Nesimi Eraslan, tarafından hazırlanan proje, sunum eşliğinde katılımcılara anlatıldı.

Düzenlenen toplantıya, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu ve davetliler katıldı.

Son Güncelleme: 17.05.2016 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.