30 Mart 2016 Çarşamba 18:18
Erzincan Belediye Başkanı Başsoy, 2 Yılını Değerlendirdi

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, belediyenin 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Başsoy, makamında düzenlediği basın toplantısında, tüm projeleri belirli bir plan ve program çerçevesinde ele aldıklarını ve aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.

Göreve geldiklerinde şehrin en büyük projelerinden biri olan Cansuyu Projesi'nin, yaklaşık yüzde 30’u tamamlanma seviyesinde olduğunu, aradan geçen sürede bunu yüzde 85 seviyesine çıkardıklarını belirten Başsoy, şunları kaydetti:

"İnşallah bu sene sonunda tamamlayacağız. Bu projenin ikinci etabında arıtma tesisinin yenilenmesi ve 20 kilometrelik kanalizasyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Ekşisu mesire alanı bölgesinde 2 yıldır çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah tamamlandığı zaman ülkemizin en güzel mesire alanı olacak. Yine uzun yıllar ihmal edilmiş jeotermal kaplıcalarımızla da ilgili KUDAKA ve belediyemiz işbirliğinde 12 yeni havuz inşa ederek, hemşehrilerimizin hizmetine açıyoruz. Şehrimizi otomatik sulama sistemleriyle donatarak yeşil alanlarımızı daha etkin bir şekilde suluyoruz. Okul ve ibadethane bahçelerini düzenleme çalışmalarını da sürdürüyoruz. Yine bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yaklaşık 10 kilometrelik bisiklet yolu çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile 3 mahallede spor kompleksi yaptık diğer mahallelerimizde bu çalışmayı gerçekleştireceğiz."

Başsoy, gelecek yıllarda hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

"Şehrimizin içme suyu sorununu 2071’e kadar çözebilmek için Aksu Deresi'nden getirilecek yeni bir içme suyu tedarikine başladık. Bununla ilgili 1,5 yıldır çalışmalarımız devam ediyordu, şu anda son aşamaya geldi. Bu sene içerisinde proje ihalesi yapılacak. İki noktada elektrik de elde edeceğimiz bu projeyle belediyemiz aylık yaklaşık 300 lira kar edecek. İnşallah 2019 yılında hayata geçirilecek. Tramvay projemize hız verdik. Projenin mastır planı yapıldıktan sonra, 2016 yılında müracaatımızı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza sunacağız."

Erzincan Belediye Başkanı Başsoy, 2 Yılını Değerlendirdi

Erzincan Belediye Başkanı Başsoy, 2 Yılını Değerlendirdi

Erzincan Belediye Başkanı Başsoy, 2 Yılını Değerlendirdi

Son Güncelleme: 30.03.2016 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.