10 Mayıs 2016 Salı 11:47
Erzincan İl Genel Meclis Toplantısı

Erzincan İl Genel Meclisi, bazı ilçelerdeki karakol ve lojmanları olası saldırılara karşı daha güvenli hale getirmesiyle ilgili çalışma yapılması kararı aldı.

Erzincan İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında beş oturumda gerçekleşti.

Köy ve ilçelerdeki yatırım çalışmalarının görüşüldüğü toplantılarda, artan terör saldırıları nedeniyle güvenlik konusu görüşüldü.

Buna göre, Kemah, Refahiye ve Üzümlü gibi ilçelerde güvenlik güçlerine ait binaların daha korunaklı hale getirilmesinin yanı sıra yol kontrol noktalarına kurşun geçirmez bariyer alımı için kararlar alındı.

Tuygun, yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisi olarak amaçlarının köy ve ilçelerde altyapı, yol ve içme suyu gibi çalışmalar yapmak olduğunu ancak kent genelinde huzur ve asayişin devam etmesi amacıyla güvenlik konusuna önem verdiklerini söyledi.

Yaşanan terör olaylarının halkta büyük üzüntüye yol açtığını ifade eden Tuygun, şunları kaydetti:

"Halkımızın üzerinde yaratılmak istenilen korku psikolojisini dağıtmak, herhangi bir endişe ve korkuya kapılmamak gerekiyor. Bu ve benzeri terör ve şiddet olayları, insanlarımız arasındaki sevgi, saygı, birlik ve kardeşliğimizi bugüne kadar bozamadığı gibi bundan sonra da bozamayacaktır. Terörün dini, ırkı, milleti yoktur. Böyle haince saldırılardan medet umanlar bilmelidirler ki milletimiz birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edece, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir. Meclis olarak bu dönemde önceliğimiz güvenliğimizdir. Bu amaçla alınması gereken ne tedbir varsa, yapılması gereken ne tür çalışma varsa oy birliği ile karar alarak uygulamaya koyuyoruz. Bu vesile ile yaşanan olaylarda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve ülkemize baş sağılığı diliyoruz."



 

Erzincan İl Genel Meclis Toplantısı

Erzincan İl Genel Meclis Toplantısı

Erzincan İl Genel Meclis Toplantısı

Son Güncelleme: 13.05.2016 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.