13 Nisan 2016 Çarşamba 14:43
Erzincan İl Özel İdaresi Asfaltını Kendi Üretecek

Erzincan İl Özel İdaresi, saatte 120 ton üretim kapasiteli asfalt üretim tesisini Haziran ayında hizmete sokacak.

Erzincan İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, 2016 yılında kurduğu sıcak asfalt plenti ile başta merkez köyler olmak üzere gurup yollarının sıcak asfalta kavuşturulmasının hedeflendiği belirtildi.

Köy yollarına ulaşım standardını yükseltmek amacıyla yaklaşık 2 milyon liraya mal olan modern tesisi kurulduğunun ifade edildiği açıklamada, saatte 120 ton üretim kapasiteli tesisin Haziran ayı itibariyle üretime geçmesinin planlandığı kaydedildi.

Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, yaptığı açıklamada, en önemli projelerinin arasında yer alan asfalt üretim tesisi olduğunu ve 2016 yılında en önemli projeleri olan sıcak asfalt plentinin tamamlandığını söyledi.

Haziran ayına kadar doğalgaz bağlantısını gerçekleştirerek, kendi asfaltlarını üretmeye başlayacaklarını belirten Felekoğlu, şöyle dedi:

"2016 yılında merkez köy yollarından başlamak üzere özellikle gurup yollarında sıcak asfalt yapımını başlatıyoruz. Böylelikle yollarımızın standardı yükselirken, bizlerinde işlerini rahatlatacak. Erzincan İl Özel İdaresi olarak yine kendi elektriğimizi üretmek amacıyla güneş enerjisi santrali kurmak için çalışma başlattık. Gerekli görüşmeler yapıldı ve izinlerimizi aldık. Yolların rehabilite edilmesinin yanı sıra köylerin içme suyu, sulama tesisleri, kanalizasyon, köy sosyal tesislerinin bakım ve onarımı için yaklaşık 13 milyon liralık ödenek ayrıldı."

Son Güncelleme: 13.04.2016 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.