13 Ekim 2015 Salı 14:57
Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün Muharrem ayına ilişkin bir mesaj yayımladı

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Muharrem ayına ilişkin, bir mesaj yayımladı.

Düzgün, Erzincan Cemevi'nde düzenlediği basın toplantısında, Alevi inancına göre bu ayın Allah’ın rızasını ve sevgisini kazanmak için bir fırsat olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak özü dara çekmek ve gönülleri insan olma onuru ile yıkama ayıdır. Muharrem ayı denince akla ilk olarak Muharrem orucu gelir. Biz Aleviler orucumuzu ve matemimizi üç ana nedenden dolayı tutmaktayız. Birincisi Hazreti Adem'den Hazreti Muhammed'e kadar bütün peygamberlerin muharrem ayını kutsal kabul edip, bu ayda oruç tuttukları için bizde Allah rızası için oruç tutmaktayız. İkincisi şehitler şahı Hazreti İmam Hüseyin ve tüm Kerbela şehitlerinin matemi için. Üçüncüsü Kerbela'da büyük oğlu imam Zeynel Abidin sağ olarak kurtulmuştur."

Düzgün, Hazreti Peygamberin soyu olan imamlar ve seyitler, imam Zeynel Abidin'den devam ettiğini belirterek, "Matem orucu boyunca tüm cemevlerimizde cem ibadetleri yapılacaktır. 26 Ekim'de vakfımız yemekhanesinde saat 12'den itibaren yemek ve aşure ikramı yapılacaktır. Tüm dostları ve canlarımızı aşure günümüze davet ediyoruz. Dileğimiz barış isteyen insanların hunharca saldırılara uğratılıp öldürülmesin. Bu ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerekir" ifadelerine yer verdi.

 

Son Güncelleme: 13.10.2015 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.