14 Nisan 2016 Perşembe 09:48
Erzincan Türk Kızılayı Şubesi Afetlerde Drone İle Denetim Yapacak

Türk Kızılayı Erzincan Şubesi afet durumunda denetimleri artık drone ile yapacak.

Türk Kızılayı Erzincan Şubesi tarafından, meydana gelebilecek afetlerde bölgenin görüntü ve fotoğrafını çekerek en kısa sürede bölgeye gerekli lojistik desteğin ulaştırılmasını sağlamak amacıyla insansız hava aracı drone alındı. Alınan hava aracının tanıtımı Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde (AFOM) tanıtımı gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Erzincan Şubesi Başkanı Ferit Bayata, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için Türk Kızılayı Erzincan Şubesi olarak kendi imkanları doğrultusunda bir adet drone demirbaşlarına kaydettiklerini söyledi.

Bayata sözlerine şöyle devam etti: "Havadan görüntü çeken son günlerde gündemi oluşturan drone ile özellikle afet bölgesinde ki lojistik ihtiyaçları çok hızlı bir şekilde tespit edebilmek. Hasarı hemen tespit edip Ankara'daki genel merkezimize bildirebilmek amacıyla drone ile müdahale etmeye karar verdik. Böyle bir droneyi demirbaş envanterimize kazandırmış bulunmaktayız." dedi.

Olası bir afet durumunda drone ile havadan keşif yapılacağını ifade eden Bayata "Bluetooth ile iletişim sağlayan drone ile afet bölgesindeki hasar olan bölge üzerinde uçuş yaparak ne kadar bir yıkım olduğunu ne kadar bir ihtiyaca sahip olunduğunu tespit ediyoruz. Aynı zamanda bu görüntüyü cep telefonu veya tabletlere kaydederek genel merkezimize gönderiyoruz. Görüntüler izlenerek hemen tespitler yapılarak genel merkezden yardım araçlarının çıkmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.04.2016 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.