18 Mart 2016 Cuma 11:33
Erzincan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Enis Kurt ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Demir, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Demir, “Çanakkale zaferi Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp dünya milletlerinin düşünce yapısının değişiminde büyük etki etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında askerleri ile verdiği üstün mücadele ve 276 kilogramlık top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş oldukları kahramanlık dünyada çok az bir milletin gösterebileceği kahramanlıktır. Üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, vatan yapmak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet anıyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından tören Üzümlü Çok Programlı Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen anma programı ile son buldu.

Son Güncelleme: 18.03.2016 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.