23 Nisan 2016 Cumartesi 14:28
Erzincan'da 215 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında 215 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve illerde Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından yürütülen proje kapsamında çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak amacıyla bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

13 Şubat Şehir Satadında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri öncesinde düzenlenen programda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 215 öğrenciye bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan, çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Turan, "2016 yılında 23 Nisan tarihinde Türkiye genelinde yaklaşık 65 bin adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Bunun 215 tanesi ilimizde dağıtılacak olup 141 bisiklet merkez, 74 adet bisiklet ise ilçelerde dağıtılacaktır." dedi.

Bisikletler, öğrencilere Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir tarafından takdim edildi.

Son Güncelleme: 23.04.2016 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.