17 Ocak 2016 Pazar 18:23
Erzincan'da Ahıska Türkleri Yemekte Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri için "Birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği" verildi.

Erzincan Valiliği, Üzümlü Belediyesi ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen programında konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ahıska Türkleri için tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve daima yanlarında olduklarını söyledi.

Ahıska Türklerinin tek suçlarının Müslüman ve Türk olmak olduğunu belirten Kahraman, şöyle konuştu:

"Ahıskalı soydaşlarımıza, kardeşlerimize evimizi ve gönlümüzü açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Haksızlığa, zulme ve baskılara boyun eğmeyen Ahıskalı kardeşlerimizi şehricanda, Erzincan'da ağırlıyoruz. Bizimle aynı dili konuşan, aynı türküleri söyleyen aynı kıbleye secde eden soydaşlarımızı, şehrimizde ağırlamanın sevinci içerisindeyiz. Erzincanlı vatandaşlarımız, kardeşlerimiz geçmişte olduğu gibi şimdi de güler yüzleriyle, yardım severlikleriyle misafirlerimizi en iyi şekilde karşılamışlardır. Toplamda 580 aile olmak üzere yaklaşık 3 bin Ahıskalı kardeşimiz ilimize yerleştirilecektir. 3 bin kardeşimiz değil 300 bin kardeşimiz de olsa, 3 milyon da olsa biz Ahıskalı kardeşlerimizi her zaman bağrımıza basacağız. Çünkü bu millet ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu yapacak güç ve kudrete sahiptir. Bundan sonra bizim görevimiz size iyi yaşam koşulları sunup, sizin evlerinize gelip misafiriniz olmak."

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyaddin Kassanov da Ahıska Türklerinin Üzümlü ilçesine yerleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Ahıskalıların iki kere şiddetli sürgüne uğradığını ve üçüncü defa da çok güzel şartlarda Erzincan'a yerleştiklerini ifade eden Kassanov, "İnşallah bu da son olacak. Geçen gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemizde bize 'Ahıska Türkleri daha mezara kadar burada duracak inşallah' dedi. Ahıskalı demek uzaydan veya başka bir yerden gelen insan değil. Bizim kültürümüz aynı. Bu sabah burada yaptığımız kahvaltı, aynen geldiğimiz yerde de yapılıyor. Aynı yemekler, aynı kültür her şey aynı. Ona göre biz doğrudan öz memleketimize, kendi kardeşlerimizin yanına geldik" diye konuştu.

Programda, Ahıska Türklerinin yaşadığı sürgünleri anlatan sinevizyon gösterisi de sunulurken, yapılması planlanan eğlence ve müzik bölümü son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı iptal edildi.

Etkinliğe, Erzincan AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, protokol üyeleri ve Ahıskalı aileler katıldı.

Son Güncelleme: 17.01.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.