13 Nisan 2015 Pazartesi 18:22
Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

 Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Erzincan’da etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Erzincan Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Müftü Yavuz Karabayır ile vatandaşların katıldığı programda, protokol mensuplarına ve vatandaşlara karanfil, "Peygamber Gibi Yaşamak" isimli kitap ve lokum verildi.

Törende konuşan Vali Kahraman, 1444 yıl önce Hazreti Peygamberin dünyaya teşrifiyle dünyada bir çok şeyin değiştiğini belirterek, “Peygamberimiz Cenab’ı Hak’kın mesajlarını getirdi. Yaşantısıyla çok güzel şeylere örnek oldu. Ama şu anda dünyadaki manzarayı biliyoruz. Zulüm ve gözyaşları maalesef dinmiyor. İnsanlık Hazreti Peygamberimizi anlamıyor. Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamberimizi anlamalı ve anlatmalıyız. Onun verdiği mesajları yaşamalıyız” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Başsoy da Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi ve peygamberliğinden sonra dünyada İslam'ın yayıldığını hatırlattı. Bu süre içerisinde birlik, beraberlik, kardeşliğin arttığını, bolluk ve bereketin olduğunu dile getiren Başsoy, "Biz bugün Kur'an ahlakını, Kur'an ruhunu kendi ruhumuza işleyemiyoruz, yaşayamıyoruz. Hepimiz biliyoruz, anlatıyoruz ama onu maalesef yaşayamıyoruz. Biz Kur'an ahlakını ve Peygamber ahlakını mutlaka önce nefsimizde yaşayacağız. Tebliğden öte temsil noktasında görenler bizde erimeliler. Böyle yaşamalıyız İslam’ı” dedi. 

Müftü Karabayır da bu yılki Kutlu Doğum temasının "Birlikte Yaşama Hukuku ve Ahlakı’ olduğunu belirterek, “Ayrılıklarımız, mezhep farklılıklarımız, siyasi görüşlerimiz, dünyaya bakışlarımız, hayata bakışımız ne olursa olsun bu aziz memlekette yaşayan herkes kardeştir. Bir sofrayı paylaşan, bir çorbaya kaşık uzatan kişiler sofra kardeşleridirler. Bir vatanı paylaşanlar vatan kardeşleridirler. Dünyayı paylaşanlar dünya kardeşleridirler. Bu kardeşlik Hazreti Muhammed'in ruhuyla, ruhaniyetiyle, O’nun verdiği renkle tekrar huzura kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Son Güncelleme: 13.04.2015 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.