29 Kasım 2015 Pazar 14:04
Erzincan'da PTT şubesinde şüpheli zarf içinden çıkan

 

Alınan bilgiye göre, PTT Erzincan Şubesi'ne dün Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi adresine gönderilmek üzerine bırakılan zarfın içinden siyah renkli toz dökülünce durum şube müdürü tarafından AFAD'a bildirildi. AFAD ekipleri, zarfta yaptıkları radyolojik incelemede bu yönde bulguya ulaşamayınca konu İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne aktarıldı. 

Zarfı, laboratuvar incelemesi için sızdırmaz şekilde koruma altına alarak mühürleyen İl Halk Sağlığı ekipleri, PTT'de çalışan 10 personel ile olay üzerine gelen 5 polis memurunu Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

Hastaneye sevk edilen PTT çalışanları ve polis ekibinden kan, biyokimya, burun ve boğaz sürüntüsü örnekleri alındı ve akciğer filmleri çekildi. Örneklerin alımı sırasında, hastanedeki tüm sağlık çalışanları ile diğer hasta ve yakınlarına maske taktırıldığı gözlendi.

- Tozun türü inceleme sonrası ortaya çıkacak 

Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Oğuz Çetin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, konunun müdürlüklerine bildirilmesinin ardından gerekli müdahalenin yapıldığını belirtti 

Bu kapsamda ilgili personelin hastaneye sevki sağlanarak gerekli gerekli testler için örneklerin alındığını belirten Çetin, şüpheli toz bulunan zarfın da mühürlenerek, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarına gönderildiğini bildirildi. 

Son Güncelleme: 29.11.2015 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.