01 Ekim 2015 Perşembe 00:13
Erzincan'da 'sandıkların birleştirileceği' iddiaları

Erzincan Valiliği, Bakanlar Kurulunca geçici güvenlik bölgesi ilan edilen yerlere yakın yerleşim birimleri başta olmak üzere terör örgütünün etkinlik gösterdiği bölgeler için ilgili güvenlik birimlerince bu bölgelerdeki sandıkların taşınması için seçim kurullarına başvuruda bulunulduğunu bildirdi. 

Valilik, bazı basın yayın organlarında yer alan ve "İl Jandarma Komutanlığının terör olayları gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi için bazı köylerdeki sandıkların birleştirilmesi yönünde başvuruda bulunduğu" yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu. 

Açıklamada, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda, bölücü terör örgütü mensuplarının seçim öncesi, esnası ve sonrasında, seçimlere gölge düşürücü nitelikte propaganda ve faaliyetlerde bulunabilecekleri, vatandaşları seçimi boykot etmeleri için zorlayabilecekleri veya seçmenlere belli doğrultuda oy kullanılması hususunda baskı kurabileceklerinin değerlendirildiği belirtildi.

"1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, başta ilimiz sınırları içerisinde bulunan ve Bakanlar Kurulunca geçici güvenlik bölgesi ilan edilmiş olan yerlere yakın yerleşim birimleri olmak üzere, terör örgütünün etkinlik gösterdiği bölgelerde oy kullanacak seçmenlerimizin hür iradelerinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması ve seçmenlerin can ve mal güvenliğinin temini amacıyla bu bölgelerde bulunan sandıkların taşınmasına ilişkin, ilgili güvenlik birimlerince seçim kurullarına başvuruda bulunulmuştur" ifadelerine yer verilen açıklamada, Anayasa'nın 79. maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevinin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ait olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Yapılan talepler, duruma göre ilgili seçim kurulu yahut YSK tarafından değerlendirilerek karara bağlanacaktır" bilgisi paylaşıldı.

Son Güncelleme: 01.10.2015 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.