16 Temmuz 2016 Cumartesi 13:23
Erzincan'da Tepkiler Sürüyor

 Bölücü terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine karşı Başbakan Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'da vatandaşların tepkisi sürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce Erzincanlı, darbe girişimi önlenmiş olmasına rağmen alanı terk etmeyerek, hem tepkilerini dile getiriyor hem de demokrasi ve hükümet lehine gösterilerde bulunuyor.

Erzincanlıların meydandaki tepkisine, Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Orhan Tonğ, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, MHP İl Başkan Yardımcısı İsa Altun, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Vali Arslantaş, meydandaki halka hitaben yaptığı konuşmada, darbe girişiminin TSK'nın bir hareketi olmadığını, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ile olayın ilk anından itibaren irtibat içinde olduklarını anlattı.

Orgeneral Savaş ile aralarında geçen konuşmayı da aktaran Arslantaş, "Komutan dedi ki, '3. Ordu bölgesinde 16 il var, ben 45 yıl önce kanımı bu millet için dökmek için yemin ettim. 'Şimdi bu milletin kanını mı dökeceğiz? Ben 45 yıllık yeminime sadığım ben sivil iktidarın emrindeyim' dedi. 3. Ordu bölgesinde tek askerin kışlayı terk etmesine müsade etmedi." ifadelerini kullandı.

Vali Arslantaş, her şey normale dönene kadar meydanlarda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

- "Bilin bundan sonra bu milleti uyutamayacaksınız"

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da vatanı bölmek isteyen, vatandaşlar Kürt Türk, Alevi Sünni diye parçalamak isteyen bir avuç insanın, dün gece beyhude bir girişimde bulunduğunu belirtti.

Bu girişime karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olarak, Erzincanlı hemşehriler olarak tüm dünyaya mesaj verdiklerini ifade eden Başsoy, şunları söyledi:

"Biz Alevi'si Sünni'siyle, Kürt'ü Türk'ü, Laz'ı Çerkez'iyle, CHP ile MHP, BBP'lisiyle siyasi parti temsilcilerimizin tamamı ile tek vücut olduk, dünyaya şunu seslendik. Dedik ki, 'Bu Türkiye eski Türkiye değil, yeni Türkiye. Eskiden bizi çok uyuttunuz ama şunu iyi bilin bundan sonra bu milleti uyutamayacaksınız. Bu millet demokrasisine de sahip çıkmasını biliyor, cumhuriyetine de vatanına da bayrağına da kutsallarına da sahip çıkmasını biliyor. Milletin iradesinin dışında hiçbir irade tanımıyoruz."

Konuşmaların ardından gösterilere katılan protokol, el ele tutuşarak birlik mesajı verdi.

Son Güncelleme: 06.08.2016 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.