22 Nisan 2015 Çarşamba 23:33
Meraların verimli kullanımı Erzincan'da masaya yatırıldı

ERZİNCAN - Erzincan’da “Meraların Sürdürebilir ve Verimli Kullanılmasına Yönelik Bölge Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.

Grand Simay Otel'deki toplantıya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Bakanlık Temsilcileri, Sivas, Giresun, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Tunceli, Malatya ve Elazığ Vali yardımcıları ve GTHB İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, geçmişte sadece hayvan beslemede kullanılan meraların, günümüzde su kaynaklarının korunması ve biyolojik çeşit toplama açısından insanoğluna hizmet sunduğunu söyledi. Kahraman, “Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için meralarımıza sahip çıkmamız gerekir. Bu toplantıda bölge meralarda yaşanan sorunların üstesinden gelme arzusundayız. Meraların üzerinde çok çok durmamız gerekiyor. Bu konuda katkı sağlamaya hep beraber hazırız” dedi.

GTHB Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç da meraların etkin ve verimli olarak hayvanlarla doldurulmadığını belirterek, bu soruna çözüm aradıklarını söyledi. 

Mera varlığının yüzde 41’inin Doğu ve Anadolu bölgesinde olduğunu kaydeden Tunç, "Önemli bir kısmı da Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Van ve Sivas bölgelerindedir. İl dışından gelen göçerlere mera ihalelerine girmelerine müsaade etmiyoruz. Öncelikle o ilin sınırları içerisinde yaşayan göçerlere Mera Kanunu'ndan dolayı hak tanınıyor. Yazlık ve kışlak göçerliği yapılıyor” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 22.04.2015 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.