12 Nisan 2016 Salı 17:03
Minik Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine Destek

 Erzincan'da kreşe giden 4-6 yaşlarındaki çocuklar, kendi yaptıkları kumbaraları, harçlıklarıyla doldurarak Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) temsilcisine teslim etti.

Erzincan'da özel bir kreşe devam eden 4-6 yaşlarındaki minik öğrenciler, sanat etkinliği dersinde karton kutularla kumbara yaptı. Kumbaraları yaklaşık 2 ay süresince anne ve babalarından aldıkları harçlıklarla dolduran minikler, biriktirdikleri paraları Bayırbucak Türkmenlerine armağan etti.

Minik öğrenciler, harçlıklarını biriktirdikleri kumbaraları Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere, kreşlerine davet ettikleri İHH Erzincan temsilcisi Alaattin Önel'e verdi.

Kreş Müdürü Tevfik Karakaş, bahçede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocuklara yardımlaşma, dayanışma duygularını kazandırmak için projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

İHH Erzincan temsilcisi Alaattin Önel de bu tür faaliyetleri önemsediklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Burada görev yapan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın bu küçük yaşlarda paylaşmayı, toplamayı, dağıtmayı öğrenmeleri ileride kendilerine çok yardımcı olacaktır. İnşallah Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yardımlarını ulaştıracağız. Kendilerinden Allah razı olsun diyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum."

Son Güncelleme: 13.04.2016 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.