15 Mayıs 2016 Pazar 16:48
Özel Sporcular Cimnastikte Yarıştı

Engelliler Haftası ve 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Özel Sporcular Cimnastik Bölgesel Müsabakaları, Erzincan'da yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Cimnastik İl Temsilciliğinin organizasyonuyla düzenlenen müsabakalarda, Erzincan'ın yanı sıra Erzurum ve Tokat'tan toplam 10 özel sporcu artistik cimnastik branşında yarıştı.

13 Şubat Spor Salonu'ndaki müsabakalarda sporcular, minderde ve cimnastik aletleri üzerinde hünerlerini antrenörleri eşliğinde sergiledi.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül'ün otizmli çocukları Muhsin Murat ve Aliye Zeynep de yarışmaya katılarak birincilik elde etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu yaptığı açıklamada, çocukların öz güvenlerini geliştirmeleri ve başarılı olmalarının önemini vurgulayarak, "Bilindiği gibi herkes bir engelli adayı. Engeller aslında bizde. Biz bu engelleri kaldırmalıyız. Kaldırınca çocuklarımız her şeyi yapabiliyor. Çok güzel bir ortam oluştu. Bu ortamlar inşallah daha da devam edecek. Hep birlikte daha da güzel organizasyonlar yapacağız." diye konuştu.

Yarışmacılardan Sema Demirci spor yapmayı sevdiğini ve spor yaparken çok eğlendiğini ifade etti. Muhsin Murat Bingül ise yarışmada birinci olduğunu anımsatarak sporu çok sevdiğini belirtti.

Son Güncelleme: 17.05.2016 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.