22 Ocak 2016 Cuma 17:18
Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası

 Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu faaliyet programı kapsamında yapılan Alp Disiplini ve Kayaklı Koşu, Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası Kayak yarışları gerçekleştirildi.

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde yapılan yarışmada, 19 spor kulübünden 16 bayan ve 22 erkek toplam 38 sporcu mücadele etti. Yarışma, Alp disiplini ve kayaklı koşu kategorilerinde yapıldı.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül'ün otizmli çocukları Muhsin Murat ve Aliye Zeynep ise Küçük bayan ve bay kategorilerinde birinciliğe isimlerini yazdırdılar. Düzenlenen yarışların sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ve Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül verdi.

Başsavcısı Bingül'ün oğlu Muhsin Murat yarışma sonrası madalyasını aldıktan sonra 'En büyük Türkiye' sloganları atarak kutlama yaptı.

Muhsin Murat ve Aliye Zeynep Bingül'ün kayak hocaları Melih Yavuz Akıncı “Çocuklarımız otizimli. Geçen yıl da Türkiye Şampiyonasına katılmıştık Sarıkamış’taki. Orada da birinci olmuşlardı. Bu yıl da birinciler. İnşallah bu yıl yurt dışında da temsil edecekler. Dünya birinciliği için çalıştık. Çok çalıştık, kazanacağız inşallah.”

Basın mensuplarına açıklama yapan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kabil ise, “Özel Sporcular Federasyonumuzun 2016 faaliyet programında yer alan ‘Türkiye Kayak Şampiyonası’nı Erzincan’da gerçekleştirdik. Erzincan’daki kayak merkezimize baktık, gerçekten çok güzel. İleriye dönük Türkiye ve Dünyada bir marka olma yolunda adım attığını gördük. Yaklaşık 38 sporcumuz 20 ilden katıldılar. Türkiye Şampiyonasına 2 kategoride yaptık bunun sonucunda da çocuklarımız önümüzdeki ay Polonya’da yapılacak Dünya Şampiyonasına katılacaklar. Geçen yıl zaten Dünya Şampiyonasında bizim özel sporcular federasyona çocuklarımız dünya ikinciliğini Türkiye’mize getirdiler. Bir önceki yıl Dünya Şampiyonluğu. Bu yılda inşallah dünya derecesi alarak ülkemize dönecekler.”

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.