30 Ocak 2016 Cumartesi 17:28
Şehit Jandarma Astsubay Meriç Son Yolculuğuna Uğurlandı

 Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Tamer Meriç'in cenazesi, memleketi Erzincan'da son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'daki törenin ardından askeri uçakla Erzincan'a nakledilen 36 yaşındaki şehit Meriç'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Yavuz Selim Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. İl Müftüsü Yavuz Karabayır'ın, burada şehit için helallik istemesinin ardından şehidin cenazesi dualarla Tebrizbaba Camisi'ne götürüldü.

Naaşın camiye getirilmesi sırasında şehidin babası Sait Mustafa, eşi Hülya, 13 yaşındaki oğlu Mert, 8 yaşındaki kızı Miray ve bazı yakınları tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı.

Terzibaba Camsi'nde İl Müftüsü Karabayır tarafından kıldırılan cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, kurum müdürleri, askeri erkan ve binlerce Erzincanlı katıldı.

Cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törende, şehidin naaşı top arabasına konularak, katılımcılar tarafından selamlandı. Askeri törenin ardından cenaze arabasına alındı.

Şehidin oğlu Mert'in, babasının tabutunun cenaze aracına konulmasının ardından "Baba beni de al yanına" diyerek hıçkırıklara boğulması, törene katılanları acıya boğdu.

Şehidin eşi Hülya Meriç de cenaze arabasındaki eşininin tabutunu küçük kızları Miray ile birlikte okşayarak, son yolculuğuna uğurladı. Küçük Miray, babasının tabutunun üzerine ayrıca tören için hazırlanan yaka fotoğraflarını öperek bıraktı.

Şehit Jandarma Astsubay Tamer Meriç'in cenazesi, Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Jandarma Astsubay Meriç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Jandarma Astsubay Meriç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Jandarma Astsubay Meriç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Jandarma Astsubay Meriç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Güncelleme: 30.01.2016 17:46
Anahtar Kelimeler:
şehitErzincanTerörTören
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.