04 Mayıs 2016 Çarşamba 12:18
Şeker Fabrikası İşçileri Ücretsiz Fazla Mesai Yapıyor

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (ŞEKER-İŞ) Erzincan Şubesi üyeleri, Erzincan Şeker ve Makine Fabrikasında ücretsiz fazla mesai yapmaya başladı.

ŞEKER-İŞ Şube Başkanı Bülent Bulut, Erzincan Şeker ve Makine Fabrikasında düzenlediği basın toplantısında, genel merkez tarafından alınan karar gereğince Türkiye'de 25 şeker fabrikasında bir ay boyunca her gün iki saat fazla çalışacaklarını ve ücret almayacaklarını söyledi.

Bu eylemle fabrikalarını yaşatmak istediklerini belirten Bulut, şunları kaydetti:

"2000'li yılların başında şeker fabrikasında 700 çalışan, makine fabrikamızda 250 çalışan varken bugün makinede 35, şekerdeyse 140 kadrolu çalışanımız var. Yılda 6 ay çalışan 85 geçici işçi, toplamdaysa 270 mevcudumuz bulunuyor. Artık 3 kişinin işini 1 kişi yapar durumda. Fabrikamız kurulduğu günden bu yana kayda değer teknolojik yatırım da yapılmamış. Yani 1956 yılında yapılan bu fabrikada aynı pancarı işliyor, aynı şekeri çıkarıyoruz. Böyle giderse 2017-2018 kampanyasını yapacak durumda değiliz. Sendika olarak ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı, devletimizi ve toprağımızı çok seviyoruz. Hiçbir zaman devletimizle didişmedik, böyle yapmaya da devam edeceğiz. Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda şimdilik diyoruz ki hiçbir ücret talep etmeden saat 07.00'de başladığımız mesaimizi 17.00'ye kadar değil, 19.00'a kadar devam ettireceğiz."

Son Güncelleme: 04.05.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.