12 Ağustos 2015 Çarşamba 19:29
Sosyal medyadaki 'Erzincan'da terör olayları olduğu' iddiası

Erzincan Valiliğince, kentte güvenlik nedeniyle kapalı yol bulunmadığı, herhangi bir güvenlik zafiyetinin yaşanmaması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Erzincan'da terör olayları olduğu" iddiasıyla sosyal medya üzerinden gerçek dışı yazı ve paylaşımlarda bulunulmasının vatandaşlar üzerinde tedirginliğe neden olduğu ifade edildi. 

Valilik tarafından vatandaşların güvenliğini sağlamak üzere Erzincan merkez, ilçe ve köylerinde güvenlik birimlerince gerekli güvenlik önlemleri alınarak vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaların sürdüğü vurgulanan açıklamada, "Valilik olarak değişik yerlerde olan olaylara benzer olayların ilimizde yaşanmaması için gerekli hassasiyet gösterilerek çalışmalar yürütülmektedir. Sosyal medya üzerinden toplumda gerçek dışı yazı ve paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda somut bilgilere dayanan ihbarları da jandarma ve emniyet birimlerimize iletmelerini önemle rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

İlde güvenliğin sağlanması için valiliğin tüm güvenlik birimleriyle koordineli bir çalışma içerisinde olduğuna işaret edilen açıklamada, "İlimizde, ilçe ve köy yolları ve demiryollarında güvenlik nedeniyle kapalı yol bulunmamakta olup, herhangi bir güvenlik zafiyetinin yaşanmaması için çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, hafta sonu Kemah ilçesi Acemoğlu Köprüsü yakınlarında demiryoluna yerleştirilen bombanın yük treninin geçişi sırasında patlatılmasının ardından kapanan demiryolunun tadilat çalışması sonucunda kısa sürede ulaşıma açıldığı kaydedildi.

Son Güncelleme: 12.08.2015 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.