26 Nisan 2015 Pazar 15:09
TBMM Başkanvekili Akşener, Erzincan'da

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, "paralel yapı" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Hidayet Karaca'nın tahliye kararına ilişkin, "Ben çok sevinmiştim, memnuniyet duymuştum ama bugün öğrendiğim başka bir mahkemenin itiraz ettiği. Dolayısıyla beraber bakacağız, göreceğiz. Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur” dedi.     

Akşener, İl Özel İdare Sosyal Tesislerinde, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Burada gazetecilerin, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, "paralel yapı" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Hidayet Karaca'nın tahliye kararına ilişkin sorusunu üzerine Akşener, şunları söyledi:

"Tahliye kararını hepimiz gibi ben de olumlu ve memnuniyetle karşıladım. Hukuki boyutu ayrı bir konu. Çünkü orada pek çok garabet olduğu iddiaları var ve gerçekten böyle Türkiye’de abuk sabuk hukuk hataları oluyor. Bu bir kenarda durmak üzere, tutukluluk niçindir? Tutukluluk, o zanlının kaçmasına yöneliktir. Uzun zamandır Türkiye’de böyle bir şey yaşanıyor. Kendi kendine gelip ifade veren, kendi kendine gelip hukukun karşısına çıkan, emniyete gidip 'Ben buradayım' diyen her türlü insanın, bu mahkemeler tarafından tutuklanıyor olmasının bir manası yok. Ancak polisler açısından baktığınız zaman manası emniyet teşkilatı üzerinde baskı yaratmak. Ben çok sevinmiştim, memnuniyet duymuştum ama bugün öğrendiğim başka bir mahkemenin itiraz ettiği. Dolayısıyla beraber bakacağız, göreceğiz. Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur." 

Akşener, bir gazetecinin "Yargıda siyasallaşma var mı?" diye sorması üzerine de "Yargıda uzun yıllardır, hukukla ilgili Türkiye’de hep bir problem yaşandı. Sıradan insanlar açısından söylüyorum ben, yani alacak verecek davaları, çeşitli nizalar üzerinden, davaların uzun sürmesi hakimlerin çok fazla dosyaya bakması gibi teknik problemler sebebiyle hukuk konusunda zaman zaman itirazlar, olumsuz bakış açıları olmuştu. Ama böyle, bugün olduğu gibi göz göre göre, yani hepimizin gözü önünde bırakın siyasallaşmayı yani hukuk eliyle insan haklarının katledildiği bir dönem yaşıyoruz biz. Dolayısıyla elbette siyasallaşmıştır” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 26.04.2015 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.