21 Mart 2016 Pazartesi 19:28
Üzümlü'de Kapama Dut Bahçeleri Oluşuyor

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen Üzümlü Belediyesi Kapama Dut Bahçesi Projesinde, ilk fidanlar toprakla buluştu.

Üzümlü Belediyesi Kapama Dut Bahçesi Projesi kapsamında, ilçe merkezinde 35 dönümlük arazide oluşturulacaka kapama dut bahçesinin ilk fidanı Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve belediye meclis üyelerinin katıldığı törenle dikildi.

Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, fidan dikiminde yaptığı konuşmada, ilçede meyveciliği geliştirmek adına geliştirdikleri projeyle belediyeye ait 35 bin dönümlük arazinin 720 fidan dikilerek, kapama dut bahçesi olarak düzenleneceğini belirtti.

Bu yolla ilçede meyveciliğin gelimine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Sazlı, "Burada tamamen modern tarım teknikleri kullanılmakta. Vatandaşlarımıza da örnek olacak bu proje ilçemizde dut yetiştiriciliği için bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz. İnşallah projemizin meyvelerini 3 seneye alacağız" diye konuştu.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise bölgenin kalkınması için bu tip projeleri desteklediklerini dile getirerek, "İdare olarak var olan potansiyeli destekleyerek bölgenin kalkınması için çalışıyoruz. Üzümlü ilçesi de böyle potansiyeli olan güzel bir ilçemiz. Kırsal bölgelerde, üreterek ekonomiyi canlandırmak için çeşitli projeleri destekliyoruz. Yerel ekonomiyi güçlendirme adına ve kentin tarım ekonomisini geliştirmek amacıyla bu tür çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 21.03.2016 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.