23 Ocak 2016 Cumartesi 12:53
Vali Kahraman'dan Doğaya Yem

  Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
Erzincan Valiliğince geçen yıl 'Erzincan Yabana Can' sloganı ile başlatılan ve geleneksel hale getirilen yaban hayatını yemleme çalışması bu yıl da gerçekleştirildi. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Atatürk Kent Ormanlık alanında yaşayan yabani hayvanlar için buğday, saman, ot, sakatat ve atık ekmek konuldu.
Vali Kahraman, Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Kızılay yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu ve Vali yardımcısı Ahmet Türköz ile birlikte doğaya 6 bin 500 kilogram yem saldı.

Soğuk ve çetin kış şartlarında insanların kendilerine göre tedbirler aldıklarını hatırlatan Kahraman, "Bununla birlikte yaban hayatındaki bu canlıların sokak hayvanlarını da düşünmek zorundayız. Bu doğrultuda, ilimizde almış olduğumuz tedbirler çerçevesinde yaban hayvanlarını yemlemek üzere geldik" dedi.

Yaban hayatındaki hayvanları kış şartlarında aç bırakmamak için yeteri kadar yem bıraktıklarını söyleyen Kahraman, fırsat oldukça yemleme çalışmasını sürdüreceklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Doğadaki kurda kuşa, hepsine bakmak durumundayız. Biz idareciler onlardan da sorumluyuz. Bu konuda gerekli her türlü tedbiri almak zorundayız. Onlara da merhamet göstermek zorundayız. Biz merhamet gösterirsek onlara inanıyoruz ki Allah da bize merhamet edecektir. Tüm arkadaşlarımız Türk Kızılayı, Doğa Koruma Milli Parklar, Çevre Müdürlüğümüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Belediyemiz bütün kamu kurum kuruluşları sivil toplum kuruluşlarıyla beraber elimizden geldiği kadarıyla yaban hayatındaki bütün canlılara sahip çıkmaya çalışıyoruz."

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.