04 Şubat 2018 Pazar 10:26
Erzincan da Uyuşturucu ile Mücadele ve Okul güvenliği toplantısı yapıldı

Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başlarken okul çevresinde var olan ve oluşabilecek sorunların çözümü için Erzincan Valisi Ali Arslantaş, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek ‘Uyuşturucu ile Mücadele ve Okul Güvenliği Toplantısı’ adı altında istişarede bulundu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri, şoförler odası başkanı, okul aile birliği başkanları ve davetlilerin katılımıyla Erzincan Üniversitesi Başöğretmen Toplantı Salonu’nda ‘Uyuşturucu ile Mücadele ve Okul Güvenliği Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıda ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan sunumlarda, il genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelede okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için yapılan ve yapılması gereken sunumlara yer verildi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Ali Arslantaş, eğitim ve öğretim yılı birinci dönemini herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden geçirildiğine dikkat çekti. Yapılan sunumlara bakıldığında her hangi bir sorunun da yaşanmadığını hatırlatan Vali Arslantaş, güvenlik güçlerine yansımayabilecek sıkıntıların olabileceği üzerinde durarak muhtarlar ve katılımcıların tehlike arz ettikleri konuları anlatmalarını istedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BU İŞLERİN DIŞINDA TUTULMASIN”

Gerçekleştirilen toplantıda önemli bir konuya dikkat çeken Vali Arslantaş, sadece ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerini kapsayacak şekilde hareket edilmemesi gerektiğine vurgu yaparak; “Erzincan’da 25 bin civarında üniversite öğrencisi var. Üniversite öğrencilerinin bir kısmı Erzincan’dan bir kısmı ise çeşitli illerden gelen çocuklarımız. Bu çocukların bu konuların biraz dışında tutulduğunu görüyorum. Erzincan Üniversitesi Rektörlüğümüz, fakültelerin dekanlıkları, kredi yurtlar kurumu müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü ile koordineli çalışma yapılarak uyuşturucu ile mücadele konusunda planlama yapılmasını istiyorum” dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul güvenliği konusunda eğitim camiasında varsa eksikliklerin tespiti konusunda birlikte adım atılması gerektiğini söyleyen Vali Arslantaş, "Terör ve uyuşturucu ile mücadele konusunda emniyet, jandarma ve bütün kurumlarımızla birlikte yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. Bununla birlikte köy ve mahalle muhtarlarımız, okul aile birliği yöneticilerimiz çocuklarımızı uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler ile terör örgütlerine çekmek isteyenlere karşı daha duyarlı olmalılar” dedi.

Toplantı, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve katılımcılar arasında, okullarda alınacak güvenlik tedbirleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.