02 Şubat 2018 Cuma 09:05
Erzincan’da yaban hayatı için doğaya yiyecek bırakıldı

Erzincan’da gençler, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktı.

Erzincan Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü gençler tarafından, Ergan Dağı eteklerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanlarına yem desteğinde bulunuldu.

Erzincan’da kış şartlarının etkilediği yaban hayatına destek olmak isteyen Erzincan Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü gençler örnek bir projeye daha imza attı. Şehir merkezinde lokanta, fırın gibi işletmeleri gezerek artan yemek ve ekmekleri toplayan gençler Ergan Dağı eteklerinde kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanlara yiyecek bıraktılar.

Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir proje içerisinde olduğunu belirten Erzincan Gençlik Merkezi gönüllü üyesi Adem Sağlam, “Kış şartlarında en çok etkilenen canlılardan biri de yabani hayvanlardır. Bizde bu durumu düşünüp Erzincan Gençlik Merkezi olarak Ergan Dağı eteklerine gelip yiyecek bulamayan doğa hayvanları için yiyecek bıraktık. İlimizde yüksek kesimlerde ağır geçen kış şartlarından dolayı hayvanlar beslenmekte güçlük yaşıyor. Bu yaptığımız çalışma umarız ki tüm insanlara örnek olur ve aynı dünyayı paylaştığımız hayvanları daha çok düşünürüz" dedi.

Gönüllü üyelerden Burcu Emlik Karslı ise: "Erzincan Gençlik Merkezi olarak bu soğuk hava şartlarında doğada yaşayan hayvanların beslenmesiyle ilgili çalışma yapıyoruz. Onların beslenme ihtiyaçlarını nasıl karşılayabiliriz diye yola çıktık. Bu çalışmayı yaparken de ilimizin lokanta ve fırınlarını gezerek artan yiyecekleri topladık. Burada gönüllü gençler olarak dağ eteklerinin yabani hayvan yaşamının hüküm sürdüğü bölgelerine getirdiğimiz yiyecekleri bırakarak hayvanlarımızın aç kalmalarını bir nebze de olsa engel olmaya çalıştık. Dileriz yaptığımız bu çalışma herkese örnek olur ve bize destek olan herkese teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu ise "Yaban hayvanlarının soğuk havalarda aç kalmamaları için düzenlediğimiz organizasyona katkıda bulunan hayırsever halkımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.