24 Ocak 2018 Çarşamba 09:25
Kızılay’dan kan bağış kampanyası

Erzincan Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla kan bağış kampanyası başlatıldı.

Düzenlenen kampanyaya vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Türkiye’nin Afrin’de yürüttüğü harekata destekler devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından kan bağış kampanyası başlatıldı. Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mesut İlter kampanya hakkında açıklamada bulunarak; " Afrin’de yürütülen bir askeri operasyon var. Mehmetçiklerimiz sınırda canları ile bu vatana hizmet ederken bizlerde dua etmemizin dışında Kızılay olarak bir kampanya başlattık. Afrin’de yürütülen operasyona destek olmak ve kış şartları nedeni ile azalan kan stoklarımızı tamamlamak adına tüm halkımızı bu hafta boyunca kan bağışı için kan bağış merkezine bekliyoruz. Bu kan desteği çok çok önemli. İnşallah sınırdan şehit haberleri gelmez. En azından yaralı olan askerlerimiz için mutlaka kan ihtiyacı olacaktır. Bizimde bu ihtiyacı karşılarken, ülkemizde sıkıntı çekmemesi birlik ve beraberliği bu alanda göstermesi gerekiyor. Halkımızın bu günlerde oldukça duyarlı olduğunu biliyoruz. İnşallah çok başarılı kan bağışı kampanyası bekliyoruz."dedi.

Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata ise, kan bağışının önemine vurgu yaparak yaptığı açıklamada; "Türkiye Cumhuriyet Devleti Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin kuzeyinde Afrin bölgesinde bir operasyon gerçekleştiriyor. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer alan Türk Kızılay’ı bugünde cephe arkasında askerlerimizin yardımına koşmaktadır. Erzincan Kızılay Kan Merkezi olarak askerlerimize Mehmetçiğimize ve oradaki yaralı vatandaşlarımıza bir nebze faydamız olması münasebeti ile kan bağış kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Bu kan kampanyasında Erzincanlılar olarak her zaman milli ve manevi günlerde hiç bir zaman devletimizi yalnız bırakmayan hemşerilerimizin bu konuda hassasiyet göstereceğine eminiz. Kan bağışı merkezimiz hafta içi her gün mesai saatleri içinde açık olarak hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın yanı sıra valiliğimiz, belediyemiz, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve tüm kamu kurum kuruluşların bu konuda hassasiyet göstereceklerinden eminiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.