05 Eylül 2023 Salı 08:59
Silajlık mısır hasadı Erzincan’da başladı

Erzincan’da yoğun bir şekilde ekimi yapılan silajlık mısırın hasadı başladı.

Erzincan’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, mısır silajında ilk hasadı yaptı. Çiftçiler hayvanlarının kış aylarında kaba yem ihtiyacını karşılamak için ektikleri mısırları silaj makineleri ile biçmeye başladı.

Merkez Kavakyolu Beldesinde silaj hasadı yapan çiftçiler bu sene verimin iyi olduğunu belirttiler.

Hasat yapan çiftçilerden Gürsel Doğan, “Bugün mısır hasadına başladık. Hasadı zor şartlar altına yapıyoruz. Burası 9 dönüm bir arazi, hasat süresi ise 3 saat kadar sürüyor. Kışın hayvanlara yedirmek için silaj haline getireceğiz. Daha sonra kış boyunca hayvanların besin ihtiyacını karşılayacak” diye konuştu.

Verimin iyi geçmesi temennisinde bulunan çiftçi Cemil Can ise, “Bugün mısır hasadı sezonunu açtık. İnşallah bereketli olur. Hasatta ne kadar ürün alırsak onunla yetinmeye çalışacağız. Bu mısırları hayvanlar için silaj hâline getirip yem olarak kullanacağız. Yani hayvanlara yem üretimi yapıyoruz. Mazot ve gübre çok pahalı. Buradaki arkadaşların hepsi yardıma geldi. İmece usulü ile yapıyoruz. İmece usulü yapıyoruz çünkü işçi çalıştırsak altından hiç kalkamayız. Nakliyeciye de para versek mısır olmadığı için hepten sıkıntı yaşarız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.