08 Mart 2018 Perşembe 15:57
Maresti ve Meryemli köyleri terörden tamamen temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteği ile Cinderes şehri civarında ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, Kefr Cenni kasabasından sonra, Marasti ve Meryemli köylerindeki son terör unsurlarını da küçük çaplı çatışmalarla temizledi.

Hava destekli operasyonlarda bölgedeki Özgür Suriye Ordusu ekipleri, köylerin içerisini kontrol ediyor. Bahçelerde şüpheli gördüğü unsurları kontrol eden ekipler ufak çaplı çatışmalara da giriyor. ÖSO komutanlarından Basil Maranazi, Afrin’e doğru ilerleyen güçlerin en önemli noktalardan, Afrin’e 7 kilometre uzaklıktaki Kefr Cenni kasabasını ele geçirmesiyle birliklerin arka bölümleri sağlama aldığını söyledi. Cinderes’in, Afrin’e 17 kilometre uzaklıkta olduğunu anlatan Basil Maranazi, "Ancak Kefr Cenni, Türkiye tarafında ve Afrin’e 7 kilometre uzaklıktadır. Cinderes’in büyük bölümü Türk kuvvetleri tarafından alındı. Cinderes’in tamamen temizlenmesinden sonra tek hedef Afrin olacaktır. Kontrollü ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin destekleri ile bölgede çok hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Kısa süre içerisinde Cinderes temizlenecektir" diye konuştu.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.