10 Ekim 2018 Çarşamba 11:30
10 Ekim Hadi İpucu Sorusu ve Cevabı! Bugün ki Hadi İpucu Sorusu!

Hadi ipucu üstü keten tabanı ipten örme Katalan ayakkabılara ne denir Hadi ipucu olduktan sonra merak ediliyor. Hadi ipucu sorusu cevabı nedir? 10 Ekim’de ipucu olarak “Hadi bugün 12:30'da Hafta ortasından günaydın Son dönemlerde ayakkabı çeşitleri arttığından farklı farklı ayakkabı isimleri duymaya başladık.Peki üstü keten, tabanı ipten örme olan son yılların popüler Katalan ayakkabılarına ne ad verildiğini biliyor muyuz  ” sorusu soruldu. Vatandaşlar cevabı öğrenmek istiyorlar. Cevap: Espadril . Espadril Katalan – Pirene kaynaklı norml gündelik hayatta kulanılan genellikle düz ancak nadir de olsa topluklu olan ayakkabı modeline verilen isimdir. Ayakkabının üst kısmı genellikle pamuklu kumaştan yapılır. Tabanı ise bir halatın bir merkezde toprlanması tarzında bir görüntü gösterir ki orjinal espadrillerde tabanlar gerçekten buna benzer bir maddeden yani ipten yapılmıştır. Günümüzde ise çok farklı madelerden tabanlar yapılmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz.

SORU: Hadi bugün 12:30'da Hafta ortasından günaydın Son dönemlerde ayakkabı çeşitleri arttığından farklı farklı ayakkabı isimleri duymaya başladık.Peki üstü keten, tabanı ipten örme olan son yılların popüler Katalan ayakkabılarına ne ad verildiğini biliyor muyuz?

CEVAP: Espadril

Espadril Katalan – Pirene kaynaklı norml gündelik hayatta kulanılan genellikle düz ancak nadir de olsa topluklu olan ayakkabı modeline verilen isimdir. Ayakkabının üst kısmı genellikle pamuklu kumaştan yapılır. Tabanı ise bir halatın bir merkezde toprlanması tarzında bir görüntü gösterir ki orjinal espadrillerde tabanlar gerçekten buna benzer bir maddeden yani ipten yapılmıştır. Günümüzde ise çok farklı madelerden tabanlar yapılmaktadır.

Özellikle 1980 li yıllarda tüm dünyayı espadril modası sarmıştı. rahatlığı ve ucuz olması birde üstüne o dönemin popüler kültürünün bir parçası olması sbebei ile bir espadril fırtınası esmiştir.

Ancak son dönemde üretilen ve espadril olan satılan bir çok model yüksek topuklu ve desenli bir şekilde özellikle bayanlara yönelik olarak satılmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.