27 Ağustos 2018 Pazartesi 12:48
1071 Metrekarelik Yeni Cumhurbaşkanlığı Köşkü Kurulacak!

Muş'ta düzenlenen 1071 Malazgirt Zaferi programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'a 1071 metrekarelik oturma alanı ve 10 dönümlük bahçeye sahip Cumhurbaşkanlığı Köşkü yaptırılacağını söyledi.

Ekonomideki dalgalanmaların ve TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından tasarruf politikalarının konuşulduğu gündemde Erdoğan'ın yeni bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağını açıklaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, talimatıyla Ankara Beştepe'de yapılan büyük Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Giderlerinin yüksek olması tartışmalara neden olan sarayın ardından bir saray da Marmaris'in Okluk Koyu'na yapılmaya başlandı. 300 odası olan ve yüksek güvenlik önlemleriyle yapılan saray için kesilen yüzlerce ağaç da tartışma yaratmıştı.

Muş'ta düzenlenen anma programında yeni bir köşkün yapılacağını daha açıklayan Erdoğan, bölgeye geldikçe uğramak üzere yapılacak sarayın 1071 metrekarelik oturma alanı ve 10 dönümlük bahçesi olacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Milletimizin birliğinin beraberliğini sembolü olan bu bölgeyi korumalı gözetmeliyiz. Sayın bahçeli bir ziyaretinde güzel bir hatırlatmada bulundu: Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya kurdu biz de varisleri olarak oraya böyle bir inşallah otağ kuralım.

Bugün vali ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur en az 5 dönüm çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu en az 10 dönüm dedi. Bu bir işaret fişeğidir inşallah sonu da hayır olur. Malazgirt savaşının yaşandığı bölgeyi milli park olarak ilan ettik ve düzenlemesine başladık. Bu yıl milli park alanının ilk etabı devreye girdi."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.