05 Mayıs 2018 Cumartesi 11:50
11. Türkiye Uluslararası Öğrenci Buluşması Ağrı'da Gerçekleşti

Programa UDEF Temsilcisi Erlan BAİNOV, Nuh'un Gemisi Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vahap SANTOR, idari ve akademik personel ile Türkiye'deki birçok üniversitede eğitim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vahap SANTOR, UDEF'in kuruluş amaçlarından bahsederek; " UDEF, Uluslararası öğrenci derneklerinin kurulmasını teşvik etmek, uluslararası öğrenci algısının kamuoyunda sağlıklı bir şekilde yerleşmesi için çalışmak, uluslararası öğrencilerin eğitim, sağlık, oturum izni konularındaki sıkıntıları ile ilgilenmek ve bu sıkıntıların çözümü için devlet kurumlarıyla işbirliği yapmayı kendine misyon olarak belirlemiş bir federasyondur." dedi. UDEF'in çatı organizasyonunda 75 uluslararası öğrenci derneği bulunduğunu söyleyen SANTOR, "uluslararası öğrenciler bu yıl da, yıl boyunca kendisine Ensarlığı gösteren genelde tüm Türkiye halkına, özelde ise Ağrı halkına bir günlüğüne de olsa ülkelerini tanıtmak, onlara damak lezzetlerinden tattırmak ve güler yüzleriyle kardeşliklerini göstermek istiyorlar." dedi.

Programda konuşan UDEF Temsilcisi Erlan BAİNOV, Uluslararası öğrencinin kamuoyu tarafından tanınması, bilinmesi, uluslararası öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları ve kendi ülkelerini gönüllü medeniyet elçileri olarak tanıtmalarını sağlamak üzere 11.Uluslararası Öğrenci Buluşmasını bu sene 1 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında 41 ülke 75 farklı şehirde, UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) olarak gerçekleştiriyoruz." dedi. "41 farklı ülkede toplam 75 ayrı şehirde, salonlarda ve meydanlarda, 203 ülkeden on binlerce öğrenci, bini aşkın ülke standı ve 80 farklı etkinlikle dünyayı Türkiye'ye taşıyacaklar." diyen BAİNOV, "son olarak 75 şehirde yaptığımız bu büyük organizasyonun finalini de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri takdiriyle 12 Mayıs 2018 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan uluslararası öğrencilerin ve milletimizin teveccühüyle, İstanbul'da tertip edilecektir." dedi.

Etkinlikte, farklı ülkelerden uluslararası öğrenciler kendi kültürlerine ait halk oyunlarını, müzikleri, şiirleri ve yöresel yemekleri tanıtma imkânı buldular. Program son olarak günü anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.