11 Temmuz 2017 Salı 15:24
15 Temmuz Şehitleri Anılıyor !

 Diyarbakır, Batman ve Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyündeki mezarını ziyaret etti.

Mezarlıkta ağlayan şehidin annesi İmiş Gülser'i, "Şehitler ölmez, onlar bizi görüyor, üzülme." diyerek teselli eden Güzeloğlu, köydeki taziye evinde de şehidin babası Ömer Gülser, yakınları ve köylülerle dua etti.

Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, millet iradesine kastedilen 15 Temmuz'da, devletin ve birliğin bekasını yok etmek isteyen hain darbe girişimi gecesinde şehadete erişen kahramanlardan birinin de Diyarbakır'ın kahraman evladı Gülser olduğunu, Gülser'in darbe gecesinde hainler tarafından yapılan alçakça saldırı sonucu şehadete eriştiğini söyledi.

"Tüm şehitlerimiz gibi 15 Temmuz şehitlerimizi milletçe rahmetle ve minnetle anıyoruz." diyen Güzeloğlu, şehitlerin o günkü dik ve kahraman duruşunun hainlerin gerçekleştirmek istedikleri bütün kötü niyetleri ve emelleri yerle bir ettiğini vurguladı.

Milletin evlatlarının imanlarıyla tanka topa tüfeğe karşı durduğunu dile getiren Güzeloğlu, "Bugün birinci yılında bu hain darbe girişimine karşı dimdik ayakta, milletçe, devletiyle birlikte geleceğe kararlı yürüyüşümüz devam ediyor. Tüm şehitlerimizi anacağız." diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz'un birinci yılında milletçe kararlılıklarının, imanlarının ve duruşlarının net olduğunu anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu büyük yürüyüşümüzde 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Tabii ki kahramanlarını da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurları hukukun önünde hesaplarını veriyorlar ve vermeye devam edecekler ama bize düşen tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz'da bütün şehitlerimizi anmaktır. Rabbim tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin."

Daha sonra Ergani ilçesine geçen Güzeloğlu, İstanbul'da şehit olan 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın ailesini ve mezarını ziyaret ederek, şehidin babası Mehmet Çoban ve yakınları ile görüştü.

Güzeloğlu, Yayvan Tepe köyü mezarlığında Çoban'ın mezarına çiçek bırakarak dua etti.

Vali Güzeloğlu'na, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, 7. Kolordu Komutanı Korgenaral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da eşlik etti.

- Batman

Batman'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Vali Ahmet Deniz, terörle mücadele sırasında şehit düşen polis ve askerlerin Bozooğulları Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret etti.

Kabir ziyaretinde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyen Deniz, şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

Mezarlık ziyaretinin ardından Kudret Camisi'nde Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde okutulan Mevlid-i Şerif programına katılan Deniz, cami girişinde gazetecilere açıklamada bulundu.

15 Temmuz'un artık "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak kabul edildiğini anımsatan Deniz, şehitler için ne yapılsa az olduğunu söyledi.

Şehitlerin geride bıraktığı ailelerine sahip çıkmak ve onları yalnız bırakmamak için her türlü imkanı seferber ettiklerini vurgulayan Vali Deniz, "Şehitlerimiz bu ülkenin tapusudur. Onlar var ki biz varız. Onların yakınları var ki biz buradayız, onlara değer vermeyen milletler asla ve asla ayakta duramaz. 15 Temmuz gecesi hepimiz biliyoruz tanka, mermiye ölüme yürüdüler ve şehit oldular." diye konuştu.

Şehitlik makamının peygamberlikten sonraki en yüce makam olduğunu vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Bizlere düşen onlara layık olabilmektir. Vatanımızın birliği ve beraberliği için gece gündüz demeden çalışmak, onların anılarını yaşatmak, 15 Temmuz'da Çanakkale ruhuyla nasıl hareket ettiğini bu asil milletin gençlerimize, çocuklarımıza ve ileri kuşaktaki nesillerine anlatmak için bugün çok önemlidir."

- Bingöl

Bingöl'de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Vali Ali Mantı, Kilis'te meydana gelen trafik kazasında şehit olan Ömer Çintay'ın evini ve Bingöl Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehitlerin mezarlarını ziyaret etti.

Mantı, hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü olduğunu anımsatarak, şehitleri andıklarını söyledi.

Mantı, şöyle devam etti:

"Burada bir kere daha gördük ki, milletimiz bir ve beraber olduğu zaman yenemeyeceği gerek iç gerek dış hiçbir hain yoktur. İnşallah milletimiz devletini ve ülkesini canı pahasına ilelebet koruyacaktır. Bu birliği ve beraberliği Bingöl'de fazlasıyla görüyoruz. İnşallah halkımız her zaman bir ve beraber olacak, asla ayrılmayacaktır. Her ne kadar harici ve dahili düşmanlar birtakım fitne fesat tohumları ekmeye çalışsalar da bizim milletimizin iman ve şuuru bunları önlemiştir ve önlemeye devam edecektir."

Ziyarete, 49. Komando Tugay Komutanı Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Müdürü Metin Akay, Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, şehit aileleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Son Güncelleme: 11.07.2017 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.