10 Haziran 2016 Cuma 11:28
'2035 Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı' Koordinasyon Toplantısı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince "2035 Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı" koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi salonundaki toplantıda "2035 Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı" çalışmalarını yürüten firma yetkilileri tarafından bilgiler verildi.

Yetkililer, sinevizyon eşliğinde hane halkı anketi, trafik, toplu taşıma, istasyon ve kavşak trafik sayımları, yaya ve sürücü anketleri, otopark etütleriyle ilgili konulardaki çalışmalar anlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, büyükşehir sürecinden sonra yeniden başlattıkları ulaşım master planı çalışmalarının bir yıla yakın bir süredir devam ettiğini belirterek, "2010 yılında Malatya ulaşım planlamasını hazırlamıştık ancak büyükşehir statüsünden sonra bu çalışmaların yeniden revize edilmesi ve yeniden ele alınması gerekti. Bu çalışmalarla Malatya'daki ulaşımının daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını amaçladık. Bu vesileyle sahada çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 kişiye yakın bir ekip tarafından anket çalışması yapıldı. Malatyalı hemşehrilerimizin ulaşımla ilgili karşılaşmış oldukları her türlü sıkıntı yapılan anket çalışmalarıyla tespit edilmiş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Çakır, trafiğin genel bir sorun olduğunu belirterek, "Önemli olan bunu sağlıklı, düzenli, sorunsuz bir şekilde yönetmektir. Bu vesileyle burada çok güzel bir çalışma yürütülüyor ve belli bir aşamaya getirildi." açıklamasında bulundu.

Toplantıya ilgili daire başkanları ve birim müdürleri katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.