09 Haziran 2016 Perşembe 23:53
'22. Kso Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri' Töreni

KOCAELİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ülkemizi kalkındıracağız, sanayileşeceğiz, yer yüzünü mamur edeceğiz, şehirlerimizi inşa edeceğiz ama bir taraftan çevreyi ihmal etmeyeceğiz. Birini diğerine kurban etmeyeceğiz." dedi.

Özhaseki, 22. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, terörle mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Özhaseki, terör örgütünün insafı, kuralı ve kutsalı olmadığına değinerek, terörle mücadeleden geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Terör örgütünün dışarıdaki emperyalist devletlerce kullanıldığına işaret eden Özhaseki, "Saddam gitsin diye beddualar okundu. Fakat yerine bir yapı geldi ve ülkeyi 4-5 parçaya böldü. Patlamalar da hala durmadı, demekki dışarıdan güçler geldikleri yere barış, demokrasi, huzur getirmiyor." ifadesini kullandı.

"Kimseye verecek toprağımız yok" diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Yaşamak isteyenler bizimle yaşarlar, bu bayrağı sevenler bizimle kalırlar. Bu devlete bağlı olanlar, millete gönülden bağlı olanlar sonuna kadar yaşarlar. Ama değilse farklı fikirler içindelerse emin olun şu medeni yüzümüzün dışında onlarla savaşacak cesaretimiz de var, onları alt edecek gücümüz de var."

- "2050 yılında dünya nüfusu 9 milyar olacak"

Özhaseki, son yıllarda çevre konusunda dünyada bir hassasiyet oluştuğunu belirterek, bilim adamlarının konferans, sempozyum ve toplantılar düzenlendiğini bildirdi.

Bu yıl çevreyle ilgili dünyada 12 önemli toplantı düzenleneceğine işaret eden Bakan Özhaseki, Birleşmiş Milletlerin (BM) yayımladığı raporda 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar olacağını, insanların "hoyratça" yaşayıp kendi bedeninden büyük atıklar atacağını ifade etti.

Özhaseki, "Sanayi devriminden sonra karbon salınımında yaklaşık yüzde 42'lik bir artış olduğu söyleniyor. Bütün bunlar bizi dünyada yaşayamayacağımız bir hale sokuyor. İnancımıza göre zaman, mekan, eşya, ömür, beden, eş, çocuklar ve çevre bize emanet. Bu emanete hiyanet etmememiz birinci esas gelir. Hava, toprak, su ve enerji bunları kirletmemek esastır." dedi.

Bakan Özhaseki, Suriyelilerin çoluk çocuk demeden denizden kaçmaya çalışırken boğulduklarını ancak batılıların bunu sadece seyrettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim ülkemize bunlar girmesin diye de tedbirler alıyorlar ve Türkiye'ye rüşvet vermeye çalışıyorlar. Envai çeşit kötülükler yapıyorlar. Sonra bizi bahane ederek dönüp 'Siz Doğu'da terörle mücadele yaşanda bir takım değişiklikler yapın?' Nasıl olacak yani şimdi. Beyfendiler vize vereceklermiş, bize Doğu'da mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin elini koluna bağlayacak yolu açacakmışız. Allah Allah, Paris'te 4 gün önce birşey oluyordu günlerdir sürüyor neler yaptıklarını görüyoruz. Nasıl davrandıklarını görüyoruz.

Ülkemizi kalkındıracağız, sanayileşeceğiz, yer yüzünü mamur edeceğiz, şehirlerimizi inşa edeceğiz ama bir taraftan çevreyi ihmal etmeyeceğiz. Birini diğerine kurban etmeyeceğiz. Bizim kalkınmaya, büyümeye, bir taraftan da mamur bir yerde yaşamaya ve oturmaya ihtiyacımız var. Bunları yaparken de çevreyi kirletmemek tahrip etmemek esastır. Bakanlık olarak yapacağımız mücadelenin altında bu temel var."

Konuşmanın ardından Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri'nde, Büyük İşletmeler Karma Sektör Çevre Ödülü'ne Zorluteks, Çevre Yatırımları Teşvik Ödülü'ne TÜPRAŞ layık görüldü.

Otomotiv ve Yan Sanayi, Kimya, Metal, KOBİ ve Çevre Yatırımları Teşvik kategorilerinde ödül almaya hak kazanan şirketlere plaketleri, Bakan Özhaseki ve ilgililerce verildi.

Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek de ödülü Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'den aldı.

Özhaseki, daha sonra Kocaeli Sanayi Odası'nın düzenlediği iftar programına katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.