17 Haziran 2016 Cuma 15:18
3 Bin Yıllık Kanal Turizme Kazandılıyor

VAN (AA) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Urartu Kralı Menua tarafından Van'ın Gürpınar ilçesinden kent merkezine su getirmek amacıyla 3 bin yıl önce yaptırılan Şamran kanalının turizme kazandırılması için çalışma başlattı.

DAKA toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, tarihi kanalın turizme kazandırılması konusunda idare olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini kaydetti.

DAP İdaresinin şu ana kadar tarım ve hayvancılık sektörlerinde daha çok tanındığını vurgulayan Güler, şunları söyledi:

"Biz, sadece tarım ve hayvancılıkta faaliyet gösteren bir kurum değiliz. Diğer sektörlere de yavaş yavaş giriyoruz. Bu sene itibariyle de kültürel varlıklara yönelik çalışmalara başlayacağız. Urartu ve Selçuklulara ait eserlerin korunması için çalışmalar yürüteceğiz. Urartulara yönelik iki temel projemiz var. 'Şamran Kanalını yürüyüş yoluna dönüştürebilir miyiz?' diye düşündük. Geldiğimiz süreçte bunu yapmak için bir yol almış bulunmaktayız. Birde yatırım boyutuyla ilgili de çalışmalar yapıyoruz."

Toplantıya, ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.