14 Ekim 2016 Cuma 18:43
5 İlde Bombalı Saldırı: 4 Asker Yaşamını Yitirdi ! İşte Ayrıntılar ?

İlk saldırı haberi Van'ın Başkale İlçesinden geldi.  Albayrak bölgesinde bulunan Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana gelen olayda, sınır karakoluna giden askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcı patlatıldı. 

İkinci saldırı haberi ise Hakkâri'nin Şemdinli İlçesinden geldi. Tekeli Köyü yakınlarında PKK'lıların yola döşediği patlayıcı askeri araç geçerken patlatıldı. Patlamada 4 asker yaralandı. Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı. Hastanede tedavi altına alınan askerlerden biri hayatını kaybetti.

Adıyaman'da ise Kömür Beldesi kırsalında askerlerle PKK'lı bir grup arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker yaralandı. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ise jandarma karakoluna taciz ateşi açan PKK'lı grupla askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmadan yaralanan olmadı.

Bir saldırı haberi de Mardin'den geldi. Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Sultançiftliği yakınlarında, askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu meydana gelen olayda 6 asker yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.3 asker hastanede yaşamını yitirdi. Olay nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı.

Son Güncelleme: 02.11.2016 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.