12 Mayıs 2016 Perşembe 16:53
5.ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi

KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) desteğiyle 5'incisi düzenlenen "Ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi" Kars’ın Sarıkamış ilçesinde başladı.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde başlayan kongrede konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, 5 yıldır yapılan yerel yönetimler öğrenci kongrelerinin, ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Özdemir, şunları kaydetti:

”Biz kendi kültürümüz ve değerlerimize dayalı bir sistem geliştirmediğimiz sürece ne dünyada söz sahibi olabilir, ne de geleceği yöneten bir anlayışımız olabilir. Öncelikle gençlerimize söylüyorum, biz geçmişimizi iyi bileceğiz, bugünümüzü iyi değerlendireceğiz ve geleceğimizi iyi planlayıp iyi yöneteceğiz. Eğer biz bunu yapabilirsek dünyadada söz sahibi olabiliriz. Ayrıca yerel yönetimlerde asıl paydaş halk olduğu için bu tür organizasyonlarda halkın da olması gerekir. Burada yerel yöneticiler, akademisyenler ve öğrenciler var. Acaba halkımız bu konuda ne düşünüyor, beklentiler nelerdir bilmeliyiz. Bundan sonraki çalışmalarda da halkı gözardı etmeyecek şekilde organizeler yapmalıyız."

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, ulusal anlamda böyle bir kongrenin Sarıkamış’ta yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Yerel yöneticilerin alt ve üstyapı çalışmalarında projelerini halka iyi anlatmasının yanı sıra vatandaşın kalbine giden yolu da bulması lazım. Biz, yerel yöneticilerin tek amacı ve yaptığı bütün icraatlar, halkın daha mutlu ve daha rahat yaşam sürmelerini sağlamak içindir. İnşallah beşincisi yapılan bu kongremizde bölgemize, ülkemize hayırlı neticeler ortaya çıkar." diye konuştu.

Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Koçak ise kongrenin organize edilmesinin kolay olmadığını, bu manada destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.

İki gün sürecek kongrenin açılışına, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, SERKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sarıkamış Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Üzümcü, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

5.ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi

5.ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi

5.ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:38
Anahtar Kelimeler:
Kongre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.