20 Temmuz 2016 Çarşamba 17:16
71 Hava Harp Okulu Öğrencisi Tanık Olarak Dinlendi

Yeşilköy Hava Harp Okulu'nda 15 Temmuz darbe girişiminin son toplantısında yaşadıklarını anlatmak üzere 71 Hava Harp Okulu öğrencisi Bakırköy Adalet Sarayı'na getirildi. Adliyenin yemekhanesine toplanan askeri öğrencilere tanık oldukları şeyleri yazmaları için boş kağıt verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda 71 Yeşilköy Hava Harp Okulu öğrencisi adliyeye getirildi. Öğrenciler darbe gecesinin tanıkları olarak yemekhaneye alındı. Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu öğrencilerden, 15 Temmuz gecesi yapılan toplantıyla ilgili duydukları, gördükleri ve yaşadıklarını anlatmalarını istedi.

Başsavcı, askeri öğrencilere boş kâğıt ve kalem dağıttırdıktan sonra, öğrencilerden yaşananları tüm ayrıntılarıyla yazmalarını istedi. Öğrenciler de darbe ve darbenin son şeklinin verildiği toplantıya ilişkin bütün bilgi ve duyduklarını kağıda aktardı. Önemli bilgi ve detayların olduğu belirtilen kağıtlar toplanarak soruşturma dosyasına konuldu.

Son Güncelleme: 20.07.2016 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.