23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:12
81 İlin Emniyetine Uyarı: Pkk Ve Aleviler Kışkırtılabilir

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilin emniyet müdürlerini, Fetullahçı Terör Örgütü'nün terör örgütü PKK/KCK üyeleri ile Alevi vatandaşları provake ederek, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalışabileceği yönünde uyardı.

Genel Müdürlükçe gönderilen uyarı yazısında, PKK/KCK'ya üye kesimleri provoke etmek amacıyla, İmralı Cezaevi'nin FETÖ/PDY yapılanması içinde yer alan askeri unsurlarca ve askeri hava araçlarıyla tahrip edilmesinin planlandığı bilgisine yer verildi. Uyarı yazısında, bu tarz bir eylemin vuku bulması durumunda veya HDP milletvekilleriyle, parti yöneticilerine yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmesi halinde, halihazırda darbe girişimine karşı sokağa çıkan vatandaşlar ile PKK/KCK terör örgütüne destek veren kişilerin karşı karşıya gelebileceğine ve ülke genelinde karşıt gurupların çatışmasının kaos ortamına neden olabileceğine işaret edilerek, gerekli tedbirlerin alınması istendi.

SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR

Uyarı yazısında, darbe girişiminde başarılı olamayan FETÖ/PDY'nin Alevi vatandaşları da provoke etmeye çalıştığını ve bunun için özellikle sosyal medyayı kullandığına da vurgu yapıldı. FETÖ mensuplarının, 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünden sonra sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği oluşturarak, halkı korku ve paniğe sevk etmeye çalıştıklarının hatırlatıldığı yazıda, bu tarz asılsız mesaj ve paylaşımlara itibar edilmemesi de istendi.

Son Güncelleme: 23.07.2016 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.