21 Şubat 2016 Pazar 22:53
AA Muhabirlerinin Pkk Tarafından Kaçırılmasına Tepkiler Sürüyor

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı ve AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lı teröristlerce kaçırılmasını kınadı.

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Başlı, olayı en derin şekilde kınadıklarını söyledi.

Bu olayın terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterip belgelediğine dikkati çeken Başlı, şöyle konuştu:

"Kamuoyunu aydınlatma görevini yürüten basın mensuplarının, emekçilerinin görevleri başında maruz kaldıkları muameleyi en şiddetli şeklide kınıyoruz. Gerçi bu beklenen bir durumdu çünkü terör çirkin yüzünü göstermiştir, daha önce gösterdiği gibi. Battığı bataklıktan çıkış için bu kez gazetecileri, basını hedef almıştır. Buna sadece bizler değil, medya camiası değil, herkesin tepki vermesi lazım. Hem de en şiddetli şekilde.

Özellikle basın özgürlüğü diyenler nerede? Nerede özgürlük? Nerede basın özgürlüğü? Bu mu savunulan özgürlük?"

- "Bu olayla bir kez daha ortaya çıktı ki yüzü çirkindir terörün"

AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural da olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, terörün gerçek yüzünün bu olduğunu anlattı.

Masum insanlara yaşam hakkı tanımayan terör örgütünün, vatandaşların haber alma özgürlüğüne de kastettiğine işaret eden Vural, şunları kaydetti:

"Bu olayla bir kez daha ortaya çıktı ki yüzü çirkindir terörün. Sormak lazım, hani özgürlük? Terörden ne beklenir ki. İşte terörün iç yüzü. İşte çirkin yüzü. Bunu millet olarak iyi bilmeliyiz. Neden milletin haber alma hakkına kastetmişlerdir? İşte terör, işte istediği özgürlük. Yani terörün istediği özgürlük başkasının özgürlüğüne kasıttır. Başka ne denilebilir ki."

Vural, bu ve benzeri olayların milleti birbirine kenetlediğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:57
Anahtar Kelimeler:
AaTepkiKaçırılmaMuhabir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.