15 Ağustos 2017 Salı 19:32
Abd'deki Irkçı Gösteriler 'Aralıksız' Sürecek

 ABD'nin Virginia eyaletinde bir kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan şiddet olaylarının ardından ırkçıların daha fazla gösteri düzenlemeyi planladığı bildirildi.

  • ABD’yi karıştıran heykel köleliği savunan komutana ait
  • ABD'de Virginia eyaletindeki ırkçı olaylar protesto edildi
  • ABD Başkanı Trump: Yaşanan bu şiddet olaylarını en sert dille kınıyoruz
  • ABD'de ırkçıların gösterisi sonrası olağanüstü hal ilan edildi
  • ABD'de üniversitede ırkçı gösteri

Virginia'daki kalabalığın toplanmasını teşvik eden ve kısa bir süre önce alan adı (domain) tescili iptal edilen Neo-Nazi bir internet sitesinde, yakında daha fazla olayın yaşanacağı tehdidinde bulunuldu.

Sitede, "Bunu aralıksız sürdüreceğiz. Tüm ülkede." ifadesi kullanıldı.

"Daha önce hiç olmadığı kadar aktif olacağız"

Bir başka grup da Virginia eyaletinden, Konfederasyon ordusu komutanı Robert Edward Lee'nin heykelinin çevresinde 16 Eylül'de gösteri düzenlemeyi talep etti.

Beyaz milliyetçilerin liderlerinden Matthew Heimbach, "Daha önce hiç olmadığı kadar aktif olacağız." açıklamasını yaptı. Yine aynı görüşün savunucularından Richard Spencer'ın gelecek ay Florida Üniversitesinde konuşma yapmak istediği belirtildi.

Son Güncelleme: 15.08.2017 19:28
Anahtar Kelimeler:
ABDDünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.